21.4 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Η αυτοβιογραφία του Al Pacino κυκλοφόρησε και αυτός είναι ο πιο προσοδοφόρος ρόλος της ζωής του

Ειδήσεις Ελλάδα

Πώς o 84χρονος σήμερα Al Pacino κατάφερε παρά τις μεγάλες κινηματογραφικές του επιτυχίες να μείνει χωρίς χρήματα; Ποιος ρόλος είναι ακόμα ο πλέον προσοδοφόρος της ζωής του;

Η βιογραφία του μεγάλου ηθοποιού του Hollywood κυκλοφόρησε μόλις

H εκκεντρικότητα του «Sonny Boy», όπως τιτλοφορείται η αυτοβιογραφία του Pacino είναι μέρος της γοητείας του.

Υπάρχουν οι σελίδες εκείνες που περιέχουν μπόλικη θλίψη, για τον -σε μεγάλο βαθμό- απόντα πατέρα του ηθοποιού και τη μητέρα του που έπασχε από κατάθλιψη, για τους παιδικούς του φίλους που έχει πια χάσει, για τη φτώχεια και την αβεβαιότητα που σημάδεψαν τα νιάτα του και κάπου ανάμεσα στη δόξα, ο Pacino παραδέχεται για πρώτη φορά πως ποτέ δεν σνόμπαρε τα Oscar μιας και η αλήθεια ήταν άλλη.

Όπως παραδέχεται ο 84χρονος σήμερα ηθοποιός μόλις πρόσφατα άκουσε μια μακροχρόνια φήμη, ότι δεν βρέθηκε στα Όσκαρ του 1973 επειδή ήταν υποψήφιος για τον δεύτερο ρόλο και όχι για πρωταγωνιστικό ρόλο, στον Νονό «The Godfather».

Ο ίδιος τονίζει πως η εξήγηση ήταν απλή: Ήταν τρομοκρατημένος.

Όσο για το Όσκαρ που κέρδισε το 1993 για το Άρωμα Γυναίκας «Scent of a Woman», εκεί θεώρησε πως η ερμηνεία του δεν ήταν καν κοντά στην καλύτερή του ενώ έχει προταθεί εννέα φορές για το χρυσό αγαλματίδιο της Ακαδημίας

Και μπορεί να μιλά διακριτικά για τις σχέσεις του ανάμεσά τους η Jill Clayburgh, η Tuesday Weld, η Diane Keaton και η Marthe Keller, ο Pacino παραδέχεται στο βιβλίο πως η επίσημη αγαπημένη του υπήρξε μία: η δουλειά του.

Η εποχή που ο Al έμεινε χωρίς λεφτά

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο Αλ Πατσίνο έβγαινε με την Diane Keaton όταν ανακάλυψε ότι ήταν άφραγκος!

Ο «Νονός» είχε τεράστια επιτυχία αλλά ο Pacino πήρε για την ταινία αυτή μόνο 35.000 δολάρια.

«Όταν τελείωσα τη δημιουργία του Νονού, ήμουν απαρηγόρητος, όχι ότι είχα ποτέ χρήματα, αλλά τώρα χρωστούσα χρήματα».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80 ο Pacino δεν δεν δούλευε τόσο πολύ, κάνοντας μόνο πέντε ταινίες.

«Είχα περίπου ενενήντα γραμμάρια στην τράπεζα και αυτό ήταν. Είχα έναν νέο τρόπο ζωής, ξόδευα και δεν κέρδιζα.

Θα μπορούσα να πω ότι με εκμεταλλεύτηκαν. Θα μπορούσα να κατηγορήσω τους λογιστές μου. Θα μπορούσα να κατηγορήσω τη μάνατζέρ μου, θα μπορούσα να κατηγορήσω τον εαυτό μου, αλλά τότε θα έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη για τις δικές μου πράξεις».

Ο Pacino έφτασε τελικά στον δικηγόρο του με την Keaton μαζί του και όταν η ηθοποιός εξερράγη ξαφνικά, φώναξε: «Ξέρεις ποιος είναι;». Στη σκηνή αυτή που περιγράφεται τόσο γλαφυρά από τον Αl, ο Pacino παραδέχεται πως η τότε αγαπημένη του είχε δίκιο, ο ίδιος ήταν αδαής στα οικονομικά και χρειαζόταν βοήθεια:

«Δεν καταλάβαινα πώς λειτουργούσαν τα χρήματα, όσο κατάλαβα πώς λειτουργούσε μια καριέρα. Ήταν μια γλώσσα που απλά δεν μιλούσα».

Ο γεννημένος στο Μπρονξ ηθοποιός σύντομα κλήθηκε να επαναλάβει τον ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε στο «The Godfather: Part III», και παρόλο που είχε δυσκολευτεί να επαναλάβει τον χαρακτήρα για το πρώτο σίκουελ, δεν είχε τέτοιο δισταγμό την τρίτη φορά

«Η επιλογή δεν θα μπορούσε να ήταν πιο εύκολη. Ήμουν άφραγκος. Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, ήταν άφραγκος, και οι δυο χρειαζόμασταν τα χρήματα».

Το “The Godfather Part III” κυκλοφόρησε το 1990 και έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία.

Το 2001, ο Πατσίνο βρέθηκε να ζει στο Λος Άντζελες για να είναι πιο κοντά στα δίδυμα παιδιά του, Άντον και Ολίβια, 23 ετών σήμερα από τη σχέση του με την πρώην Μπέβερλι Ντ’ Άντζελο.

Ο ηθοποιός έχει άλλα δύο παιδιά: την Julie, 34 ετών, με την Jan Tarrant και τον Roman, ο οποίος γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2023, καρπός της σχέσης του με την 30χρονη Noor Alfallah.

Ωστόσο, ο Pacino παραδέχεται πως ο τρόπος ζωής του «του κόστιζε μια περιουσία».

«Το προσωπικό μου γινόταν όλο και μεγαλύτερο και φρόντιζα δύο σπίτια, τα διαμερίσματά μου και ένα γραφείο, και συντηρούσα τα νοικοκυριά των παιδιών μου. Ξόδευα τριακόσιες ή τετρακόσιες χιλιάδες δολάρια το μήνα».

Μέχρι το 2011, ο Πατσίνο άρχισε να τρέφει υποψίες για τον τότε λογιστή του και είχε δίκιο.

«Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», παραδέχτηκε ο Al πριν μάθει ότι ο λογιστής κρίθηκε ένοχος για επενδυτικές απάτες και εξέτισε ποινή φυλάκισης.

«Είχα πενήντα εκατομμύρια δολάρια και μετά δεν είχα τίποτα. Είχα περιουσία αλλά δεν είχα χρήματα«, τόνισε ο ηθοποιός που βρέθηκε ξανά στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Μέχρι τότε ο Πατσίνο ήταν 70 ετών, οι μεγάλες πληρωμές που είχε συνηθίσει απλά δεν έρχονταν πια κι έτσι άρχισε να προϋπολογίζει και να εργάζεται περισσότερο, πούλησε ένα από τα σπίτια του και έκανε διαφημίσεις για την αυστραλιανή τηλεόραση ενώ όπως ομολογεί ορισμένα από τα μεταγενέστερα έργα του έγιναν καθαρά για τα μετρητά και δεν ήταν ποιοτικά.

Τώρα που μεγάλωσε, ο βραβευμένος με Όσκαρ παραδέχεται ότι πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά την περιουσία του τώρα.

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνω συμβουλές από ανθρώπους που είναι πολύ πιο έξυπνοι από εμένα».

Ο Πατσίνο γράφει πάντως ότι το «Scarface» ήταν ο πιο προσοδοφόρος ρόλος του και συνεχίζει να τον πληρώνει.

«Μέχρι σήμερα είναι η μεγαλύτερη ταινία που έχω κάνει ποτέ. Τα κέρδη από αυτή εξακολουθούν να έρχονται, μπορώ να ζήσω μόνο με αυτά, εννοώ, θα μπορούσα, αν ζούσα σαν κανονικός άνθρωπος».

Τι αναφέρει το Sonny Boy:

«Είναι μια βιογραφία ενός άνδρα που δεν έχει πια τίποτα να φοβάται και τίποτα να κρύψει. Όλοι οι σπουδαίου ρόλοι του, οι ουσιαστικές συνεργασίες και οι σημαντικές σχέσεις περιγράφονται αναλυτικά, όπως και ο αμφιλεγόμενος γάμος ανάμεσα στη δημιουργικότητα και την εμπορικότητα στον ύψιστο βαθμό. Ο βασικός πυλώνας του βιβλίου ωστόσο είναι το πνεύμα της αγάπης και ο σκοπός.

Η αγάπη μπορεί να σε απογοητεύσει και μπορεί να μην εκπληρωθούν οι φιλοδοξίες σου, τα ίδια φώτα που λάμπουν μπορούν να σκοτεινιάσουν. Αλλά ο Al Pacino ήταν αρκετά τυχερός να ερωτευτεί βαθιά μία τέχνη πριν να έχει την πιο θολή ιδέα οποιασδήποτε επίγειας επιβράβευσης και δεν έχασε ποτέ αυτό τον έρωτα. Αυτό έκανε όλη τη διαφορά», αναφέρει η περιγραφή.

Ο Al Pacino αποκαλύπτει πόσο κοντά έφτασε στον θάνατο, αλλά αυτό δεν του άλλαξε απαραίτητα τη ζωή

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό