20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η αυθεντική ομορφιά της Φολεγάνδρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι ένα νησί, διαφορετικό – θα έλεγε κανείς – από τα άλλα, με πολλές απόκρημνες ακτές και ακρωτήρια. Μοιάζοντας με ένα βράχο ριγμένο στο πέλαγος, η Φολέγανδρος που ξεπροβάλλει ανάμεσα στη Σίκινο και τη Μήλο, έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Το νησί έχει δύο μεγάλους οικισμούς, την πρωτεύουσα που είναι η Χώρα χτισμένη στην ανατολική πλευρά του νησιού σε ύψωμα 200 μέτρων και την Άνω Μεριά και αποτελεί το πιο παραδοσιακό κομμάτι του νησιού. Μικρότεροι οικισμοί είναι ο Πετούσης και το λιμάνι του νησιού που είναι ο Καραβοστάσης. Το νησί αποτελεί έναν ρομαντικό προορισμό που προτιμούν τα ζευγάρια αλλά και οι παρέες.

Η Χώρα της Φολεγάνδρου είναι μια από τις ομορφότερες των Κυκλάδων σφηνωμένη στο χείλος ενός κατακόρυφου γκρεμού. Τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τα γραφικά σπίτια συνθέτουν μια όμορφη εικόνα που μένουν χαραγμένη στη μνήμη του επισκέπτη.

Τα βλέμματα τραβούν επίσης οι χαρακτηριστικές πλατείες και οι εκκλησίες του νησιού. Λένε ότι η Χώρα είναι σαν μαγνήτης και όχι άδικα καθώς τραβάει το ενδιαφέρον του επισκέπτη και τον κάνει να θέλει να παρατείνει την παραμονή του στο νησί. Το παλιό κομμάτι της Χώρας επίσης θα σας ενθουσιάσει αν βρεθείτε στη Φολέγανδρο. Πρόκειται για έναν μεσαιωνικό οικισμό που αποπνέει μια αίσθηση ονειρική η οποία σας ταξιδεύει! Στην Παντάνασσα θα απολαύσετε ένα από τα πιο ρομαντικά ηλιοβασιλέματα που θα σας μείνει αξέχαστο.

Μπορεί να είναι ένα τυπικό κυκλαδίτικο νησί ως προς τα χαρακτηριστικά του αλλά μοναδική λόγω της ενέργειας που εκπέμπει. Στέκεται επιβλητικά πάνω στα απότομα βράχια ενώ φτάνοντας στη Χώρα, είτε κοιτάξεις δεξιά, είτε αριστερά, οι εικόνες είναι ιδιαίτερες. Η πιο δημοφιλής ακτή είναι η Αγκάλη στον ομώνυμο οικισμό και φημίζεται για την χρυσαφένια αμμουδιά της και τα κρυστάλλινα νερά της. Η Φολέγανδρος διαθέτει επίσης όλες τις υποδομές για να βρείτε το κατάλυμα που ταιριάζει στα γούστα σας ενώ ταβερνάκια και καφετέριες σας περιμένουν για να απολαύσετε χαλαρές στιγμές.

Το σίγουρο είναι ότι το νησί θα σας μείνει αξέχαστο και θα θέλετε να επιστρέφετε ξανά…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό