29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Η αριστερά στην Ελλάδα ταυτίστηκε με την ακροδεξιά στην Αλβανία, λέει ο γιος του

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ο πατέρας μου θα αθωωθεί στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη»

«Δίκη παρωδία», χαρακτήρισε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, τις εξελίξεις στην υπόθεση του πατέρα του λέγοντας πως έχουν γίνει συνολικά περισσότερες από 30 δίκες, τονίζοντας ότι «αντιμετωπίζουμε κατηγορία για εξαγορά 8 ψήφων αντί 40 ευρώ, δηλαδή διαφθορά 320 ευρώ και με μόνο έναν μάρτυρα, έναν άνθρωπο που παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε από την αστυνομία για να καταθέσει ψευδώς στην δίκη».

«Ο πατέρας μου έχει καταδικαστεί με δύο έτη φυλάκισης, εκτίει την ποινή αυτή και θα αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο. Αν καταδικαστεί απο το Εφετείο με μικρότερη ποινή, μπορεί να αποφυλακιστεί νωρίτερα», μιλώντας στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας: «είπαμε ότι ο πατέρας μου θα αθωωθεί στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην σημερινή Δικαιοσύνη, στην σημερινή Αλβανία».

Στη συνέχεια ο Πέτρος Μπελέρης τόνισε πως «αν καταδικαστεί στο Εφετείο, θα χάσει τα πολιτικά του δικαιώματα και θα εκπέσει από Δήμαρχος, οπότε θα πρέπει να προκηρυχθούν πάλι εκλογές στον Δήμο και εκεί με τον Μπελέρη ευρωβουλευτή και με όλη την δυναμική, θα μπορέσει η ελληνική μειονότητα να κερδίσει πάλι τον Δήμο Χειμάρρας με άλλον υποψήφιο».

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του πατέρα του είπε ότι: «είναι λυπηρό που είδαμε ταύτιση της Αριστεράς στην Ελλάδα με την ακροδεξιά της Αλβανίας».

Ανέφερε επιπλέον ότι: «το καθεστώς δεν είναι εύκολο. Ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται ο πατέρας μου στην φυλακή είναι για να φιμωθεί η φωνή μας. Αυτός είναι ο στόχος του Ράμα, οπότε αν μπορούσε να δίνει συνεντεύξεις δεν θα πετύχαινε τον στόχο του το καθεστώς του Ράμα».

Παράλληλα, ζήτησε στήριξη της υποψηφιότητας του Φρ. Μπελέρη για να γίνει ευρωβουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι: «αυτή είναι η λύση του γόρδιου δεσμού, την λύση θα την δώσει ο ελληνικός λαός. Εφόσον εκλεγεί ευρωβουλευτής, θα πρέπει ο κ. Ράμα να εξηγήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί είναι στην φυλακή ένας ευρωβουλευτής. Όσο περισσότερο φως πέφτει σε μια υπόθεση τόσο λιγότερες ζαβολιές γίνονται. Δεν θα μπορέσει να εξηγήσει ο κ. Ράμα στην ΕΕ γιατί δεν θα μπορεί να ορκιστεί ένας ευρωβουλευτής, γιατί δεν αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας, γιατί έναν χρόνο στον Δήμο Χειμάρρας ασκεί χρέη Δημάρχου ο ηττημένος των εκλογών που είναι του Σοσιαλιστικού Κόμματος».

Εντωμεταξύ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ, στην οποία όπως είπε ανήκει πολιτικά η οικογένεια του, τόσο για την στάση τους, όσο και στην στήριξη στον Φρ. Μπελέρη διαχρονικά.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «Ο πατέρας μου είχε προτάσεις από τέσσερα κόμματα για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, ακόμη και από κόμμα που μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του με την Νέα Δημοκρατία, κατήγγειλε την υποψηφιότητα του Φρ. Μπελέρη για την Ευρωβουλή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό