21.3 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Η απόφαση για την μεταφορά της σορού του Ντιέγκο Μαραντόνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το δικαστήριο του Σαν Ισίντρο ενέκρινε την απόφαση για την μεταφορά της σορού του Ντιέγκο Μαραντόνα, σε μαυσωλείο στη συνοικία του Μπουένος Άιρες, όπως αναφέρει η «Relevo». Τα παιδιά του Μαραντόνα αναζητούν ένα μαυσωλείο σε μία κεντρική συνοικία του Μπουένος Άιρες, με όνομα «Memorial M10» προκειμένου να διευκολύνουν τον λαό της Αργεντινής, να μπορούν να αποτίνουν φόρο τιμής στο μεγαλύτερο είδωλο τους και θρύλο του ποδοσφαίρου.

Η έγκριση ήρθε πριν λίγο ξεκινήσει η δίκη μίας νοσοκόμας που ανήκε στην ιατρική ομάδα του Μαραντόνα και θεωρείται πως μπορεί να συσχετίζεται με τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Σημαντική σημείωση ότι η κύρια δίκη που αφορά επτά γιατρούς έχει προγραμματιστεί τελικά για το Μάρτιο του 2025 έπειτα από αρκετές αναβολές. Το δικαστήριο σημείωσε στην πρόσφατη απόφασή του, ότι δεν υπάρχει πλέον «αντίθεση από κανένα εμπλεκόμενο μέρος» και έκρινε ότι πρέπει να δοθεί «σωστή απάντηση» στο αίτημα των παιδιών του Ντιέγκο Μαραντόνα.

A judge has ruled that Diego Maradona’s body can be moved. A memorial will be built in Buenos Aires, and will be open to the public. (Relevo) pic.twitter.com/trUWud6nyG

— Football España (@footballespana_) October 2, 2024

Η νοσοκόμα, Γκιζέλα Μαντρίντ, η οποία από την αρχή δήλωσε ότι ακολούθησε αποκλειστικά και μόνο τις οδηγίες των γιατρών, απέκτησε το δικαίωμα να δικασθεί χωριστά από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών από καρδιοαναπνευστική κρίση τον Νοέμβριο του 2020 στο ιατρικό του κρεβάτι, όπου ανάρρωνε μετά από επέμβαση για αιμάτωμα στον εγκέφαλο. 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό