23.6 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η… απόδραση των έντεκα «γαλάζιων», ο Τσε, ο Ρασπούτιν και το Μέγαρο Μαξίμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε κανέναν αρχηγό δεν αρέσει αυτό που έχουμε μάθει να αποκαλούμε ως…αντάρτικο. Και πραγματικά όταν συμβαίνει σε καμία ηγεσία και σε κανένα σύστημα εξουσίας, δεν είναι ευχάριστο. Αυτό είμαι βέβαιος ότι νιώθει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και οι πέριξ αυτού ένοικοι του Μαξίμου και όχι μόνο. Για αυτό και αντιμετώπισαντους έντεκα «γαλάζιους» βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη για τα «κόκκινα δάνεια» κάτι μεταξύ Τσε γκε βάρα και Ρασπούτιν.

Δηλαδή μεταξύ επανάστασης και συνομωσίας. Βέβαια ούτε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έγινε…Τσε, ούτε ο Νικήτας Κακλαμάνης …Ρασπούτιν. Απλά έκαναν μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές, αυτό που σε άλλες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες θεωρείται αυτονόητο. Έκαναν το κοινοβουλευτικό τους καθήκον, ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό ως οφείλουν για ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους και αφορά την στέγη τους. Άρα το Μέγαρο Μαξίμου, δεν κινδυνεύει από καμία κατάληψη ή από καμία Οκτωβριανή επανάσταση καθώς πλησιάζουμε και στην ημέρα.

Για αυτό αντί να επιχειρεί να απαξιώσει την ερώτηση και όσους την υπογράφουν καλό θα είναι να ακούσει το τι οι βουλευτές της ΝΔ λένε. Και επειδή θα ακολουθήσουν και άλλες ερωτήσεις όσο γρηγορότερα τους ακούσει τόσο το καλύτερο θα είναι για όλους εντός και εκτός κυβέρνησης. Το βέβαιο είναι ότι η ρευστοποίηση του πολιτικού σκηνικού , που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη ΝΔ. Όπως δεδομένο πρέπει να θεωρεί το Μαξίμου, ότι …σιωπητήριο τέλος σε ότι αφορά την κοινοβουλευτική του ομάδα. Και εξαρτάται πως θα το χειριστεί το θέμα που είναι υπαρκτό το ίδιο για να μην εξελιχθεί η παρέμβαση των «έντεκα» σε απόδραση των 11.

Γιατί τότε με απλά μαθηματικά θα υπάρξει πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, θα ενεργοποιήσει τον «κόκκινο συναγερμό» και θα συναντήσει τους βουλευτές του, που βάζουν πλάτη εδώ και χρόνια. Είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας με τις αποφάσεις. Και επειδή σήμερα δεν είμαστε εκεί που ήταν πριν ένα χρόνο η ΝΔ καλό θα είναι να λύσει τα ζητήματα εν τη γένεση τους, αν θέλει να πορευτεί ανέφελα τουλάχιστον από πλευράς Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πολλές φορές η λύση των προβλημάτων να είναι πιο εύκολη από ότι φαντάζονται ή υποψιάζονται κάποιοι. Αρκεί να δίνεται όταν πρέπει από αυτούς που πρέπει. Αν το καταλάβει το Μαξίμου, η …απόδραση των 11 θα γίνει επανένταξη των 11 , από εκεί που επί της ουσίας δεν έφυγαν ποτέ…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό