12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η απάντηση της ΑΕΚ και ο «καψούρης» Ζουμπούλης (VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια, η ΑΕΚ έκανε μια σημαντική «επιστροφή» και πήρε ισοπαλία με 2-2 στην Ξάνθη. Στο δεύτερο μισό του δευτέρου ημιχρόνου «απάντησε» στο 2-0 υπέρ της τοπικής ομάδας με τα γκολ του Δημήτρη Μάρκου και του Σωτήρη Κωνσταντινίδη και έδωσε στους οπαδούς της μια από τις λίγες αφορμές για χαμόγελα εκείνη την εποχή.

Ήταν η εποχή του χειρότερου πρώτου γύρου της ΑΕΚ. Ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ, η ζημιά στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας από το σεισμό της 7/9/99, η εξόντωση από τη διαιτησία Δημητρόπουλου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η τιμωρία 24 αγωνιστικών του Κασάπη, οι αγωνιστικές ατυχίες, το «φιάσκο» Τσίριτς και η γενικότερη διοικητική ανυπαρξία είχαν «ακυρώσει» την επένδυση που είχε γίνει πάνω στον προπονητή Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς. Ο ίδιος είχε αποδειχθεί ανίκανος και απρόθυμος να το «παλέψει» και η ΑΕΚ είχε γίνει η χαρά του κάθε μικρομεσαίου.

Σε εκείνο το 2-2 στην Ξάνθη, οι οπαδοί είδαν κάτι από την ΑΕΚ που ήξεραν. Είδαν μια ομάδα που, αν και δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από κεφαλιές του Πάρη Ζουμπούλη (20’, 44’) αντεπιτέθηκε στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ισοφαρίσει με τα σουτ του Μάρκου (στη φωτογραφία) στο 67’ και του Κωνσταντινίδη στο 83’. Η θέση της ΑΕΚ δεν άλλαξε και ο επόμενος μήνας ήταν γεμάτος από αποτυχίες (μέχρι που ο Τουμπάκοβιτς αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Παθιακάκη) αλλά είπαμε: η ΑΕΚ θύμισε κάτι από την ομάδα που λίγα χρόνια νωρίτερα επέβαλλε τον νόμο της στα ελληνικά γήπεδα.

Έχει και ένα άλλο «ντεσού» εκείνη η μέρα. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο σκόρερ της Ξάνθης Πάρης Ζουμπούλης δεν είχε πανηγυρίσει τα γκολ του. Έχοντας περάσει μόνο μία σεζόν στην ΑΕΚ (1998-99) κατόπιν «ανταλλαγής» του με τον Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, είχε δεθεί πολύ με την ομάδα.

Οι ρεπόρτερ ΑΕΚ της εποχής τον θυμούνται να αγωνιά το καλοκαίρι του 1999 αν θα έμενε στην «καψούρα» του, όμως ο Τουμπάκοβιτς έφερε τον συμπατριώτη του Νέναντ Μπιέκοβιτς που μέσα σε μια σεζόν σημείωσε εννέα γκολ και μάζεψε… 11 κίτρινες κάρτες (συν μία κόκκινη) λες και δεν ήταν σέντερ φορ, αλλά… σέντερ μπακ! Ο Πάρης, όμως, δεν κράτησε καμία κακία. Η ΑΕΚ παρέμεινε στην καρδιά του ακόμα και τις στιγμές που σκόραρε εναντίον της.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κωστένογλου, Καλιτζάκης, Καψής, Μάρκος, Ζήκος Μαλαδένης, Σαβέβσκι, Τσίριτς, Μπιέκοβιτς, Κωνσταντινίδης (68’ Γκρέταρσον)

Στις 5 Δεκεμβρίου

5/12/26 Γουδή-ΑΕΚ 1-3 (Πρωτάθλημα Αθήνας –ο τύπος της εποχής έγραφε ότι δεν παρουσιάστηκε όπως την ανέμεναν οι φίλαθλοι «λόγω των μικρών διαστάσεων του γηπέδου του Γουδή»!)

5/12/54 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-3 (Πρωτάθλημα Αθήνας -το 1-1 μετατράπηκε σε 1-3 μετά την αποβολή του Κώστα Πούλη στο 55’)

5/12/76 ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ διακοπή (Α’ Εθνική –μετά από 22 λεπτά στον βούρκο των «Ζωσιμάδων» και με το αποτέλεσμα στο 0-0, οι παίκτες των δύο ομάδων έφυγαν κατάμαυροι από τις λάσπες)

5/12/82 AEK-Λάρισα 3-0 (Α’ Εθνική –στην κορυφή η ΑΕΚ με δημιουργό και των τριών γκολ τον Τάκη Νικολούδη)

5/12/90 Χαραυγιακός-ΑΕΚ 0-3 (Κύπελλο Ελλάδας –πρώτος αγώνας της φάσης των 32 στο γήπεδο της Ηλιούπολης με αντίπαλο μια από τις καλές ομάδες Β’ Εθνικής εκείνης της εποχής)

5/12/93 ΑΕΚ-Εδεσσαϊκός 4-1 (Α’ Εθνική – η ΑΕΚ μετέτρεψε το 2-1 σε 4-1 στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σαμπανάτζοβιτς στο 37’)

5/12/04 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1 (Α’ Εθνική – η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Κρασά, αλλά έχασε μεγάλες ευκαιρίες, δεν της δόθηκε και πέναλτι και στο τέλος ισοφαρίστηκε με το γκολ του Φουτσίνι)

5/12/07 Μλάντα Μπόλεσλαβ-ΑΕΚ 0-1 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ – η μοναδική νίκη στα τέσσερα ματς του ομίλου με το γκολ του Ενσαλίβα)

5/12/10 Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-1 (Α’ Εθνική – ο Ντιόπ αποβλήθηκε στο 40’, ο Μπλάνκο έκανε το 0-1 στο 85’ αλλά ο Αναστασάκος ισοφάρισε στο 88’!)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό