25.5 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Η αντιπολίτευση ψάχνει ηγεσία και ο κ. Jumbo χημικούς για managers

Ειδήσεις Ελλάδα

Καμιά φορά ένα τραγικό γεγονός, γεννά κι άλλες απρόβλεπτες και επίσης δυσάρεστες καταστάσεις. Αυτό που λέω είναι ότι δεν υπάρχει πιο δραματική εξέλιξη για γονιό από το χάσει το παιδί του. Αυτό το ανυπέρβλητο δράμα έζησαν άνθρωποι που έχασαν παιδιά ή κι άλλους συγγενείς στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ποια είναι η δυσάρεστη συνέχεια; Το έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, κάποιος γονιός να κάνει «σκοπό ζωής» την ενασχόληση με το τραγικό γεγονός. Άλλος δημιουργεί ΜΚΟ, η οποία εισπράττει εκατομμύρια, αποκτά ακίνητα από ευαίσθητους συμπολίτες και ο τραγικός γονιός «αξιοποιεί» την περιουσία αυτή. Άλλη, όπως η κ. Μαρία Καρυστιανού, δημιουργεί σύλλογο αμφιλεγόμενης αντιπροσωπευτικότητας και ήδη κατηγορείται από άλλους συγγενείς θυμάτων ότι θέλει να οργανώσει συναυλία για να συγκεντρώσει έσοδα, η διαχείριση των οποίων είναι αδιαφανής. Κρίμα, γιατί κάποιοι διεκδικούν μετά την απώλεια του παιδιού τους, προβολή και τελικά επαγγελματική δραστηριότητα, τίποτα από τα οποία δεν είχαν, πριν το τραγικό κτύπημα της μοίρας.

ΠΑΣΟΚ με γερά νεύρα

Ας πάμε τώρα στα διασκεδαστικά. Όσο πλησιάζουν οι μέρες για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, τόσο οξύνονται οι καταστάσεις. Τώρα τελευταία, οι περισσότεροι των υποψήφιων τα έχουν βάλει με τον πρόεδρο και συνυποψήφιο τους Νίκο Ανδρουλάκη, πότε γιατί οργανωτικά δεν είναι καλά προετοιμασμένες οι εκλογές, πότε γιατί χρησιμοποιεί, λένε, τον κομματικό μηχανισμό υπέρ του και άλλα παρόμοια. Όλα αυτά βέβαια, είναι αναμενόμενα όμως βαραίνουν το κλίμα και αρκετοί φοβούνται τι μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα.

Πάντως οι υποστηρικτές του κ. Ανδρουλάκη, εμφανίζονται σίγουροι για την πρωτιά «και με μεγάλη διαφορά» όπως λένε. Αν καταλαβαίνω καλά από τα συμφραζόμενα, θα προτιμούσαν να μην έχουν τον δήμαρχο Χ. Δούκα στον δεύτερο γύρο αντίπαλο…

Βραβεία ο Δήμαρχος

Ο δήμαρχος, τώρα, από την πλευρά του έχει βαλθεί να μας πείσει πως η ΝΔ αυτόν φοβάται, άρα αυτός είναι ο κατάλληλος για αρχηγός. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει πως το κατεστημένο δεν τον θέλει αλλά και πως σύντροφοι του έχουν κάνει deal με την συντήρηση εναντίον του! Παράλληλα βέβαια, αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για προβολή. Χτες για παράδειγμα, έδωσε το βραβείο δημοκρατίας στην κ. Σακελλαροπούλου, θέλοντας λέει να τιμήσει τους αγώνες του ελληνικού λαού. Σήμερα το μεσημέρι, δίνει δεξίωση για τους δικαστικούς, με αφορμή την έναρξη του δικαστικού έτους. Να δω τι άλλες επετείους θα θυμηθεί….

Τώρα, να σας πω και την «κακιά» που μου είπε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με την χθεσινή βράβευση. Είπε ο άνθρωπος να βραβεύσει την Προέδρο, προφανώς λόγω της επικείμενης αποχώρησης της. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι ο συγκεκριμένος δεν συμπαθεί ούτε τον κ. Δούκα, ούτε την κ. Σακελλαροπούλου…..

Εμφάνιση Λαλιώτη

Έχω και κάτι ακόμα από τα του ΠΑΣΟΚ. Μαθαίνω πως τις τελευταίες μέρες πέρασε από τα γραφεία της Χ. Τρικούπη, το (κάποτε) «θείον βρέφος» του κινήματος, ο Κ. Λαλιώτης.

Θείον βρέφος, πρώην μια και τώρα είναι 73 ετών. Ένα από τα γραφεία που επισκέφθηκε ήταν αυτό του Νίκου Σαλαγιάννη, φωτογραφήθηκαν μαζί (σαν σταρ του σινεμά…) και ορισμένοι έβγαλαν συμπεράσματα για το ποιον στηρίζει στα εσωκομματικά…

«Χουντικές μέθοδοι»

Αν στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα οξύνονται, στον Σύριζα έχουν φτάσει στο μη παρέκει. Και γι’ αυτό δεν είναι λίγοι πια αυτοί που λένε πως ότι και να γίνει «ένα κόμμα δεν θα μείνουμε».

Χθες είχαμε μια κόντρα, μέσω των social του άλλοτε κυβερνητικού εκπρόσωπου της κυβέρνησης Καραμανλή και νυν φανατικού Συριζαίου και υποστηρικτή Κασσελάκη, Ευαγ. Αντώναρου με τον Κ. Ζαχαριάδη, με αφορμή μια ανάρτηση του πρώτου σύμφωνα με την οποία κάποιοι κάνουν λογοκρισία στα κομματικά site και αναφορά σε «χουντικές μεθόδους». Το «χουντικές» ερέθισε τον προοδευτικό Ζαχαριάδη, ο οποίος αφού καταχέριασε τον Αντώναρο, ανακοίνωσε ότι τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή. Και βέβαια ο Αντώναρος απάντησε με απαξιωτικά ύφος (μετακλητό υπάλληλο βουλευτή, τον λέει). Δεν χρειάζεται να σας πω τι γίνεται κάτω από τον διάλογο από τα σχόλια….

Ρεύμα Φαραντούρη

Στον Σύριζα πάντως, η ανακοίνωση Φαραντούρη ότι θα είναι υποψήφιος αρχηγός, προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις. Ορισμένοι θεωρούν πως διασπά το μέτωπο που έχουν υπέρ Φάμελλου και άλλοι ότι δημιουργεί μια γραφική ατμόσφαιρα στις εσωκομματικές διαδικασίες. Το τι γράφεται στα social δεν λέγεται, μια και μερικές φορές θα μας έπιανε και ο περί τύπου νόμος….

Μέσα σε αυτό το κλίμα ορισμένοι φέρνουν και πάλι το όνομα Τσίπρα ως του μεσσία, που θα σώσει την κατάσταση. Ανάμεσα σε αυτούς που τον θεωρούν λύση για το Σύριζα, είναι και η κ. Λούκα Κατσέλη, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί, λέει πως πρέπει να επιστρέψει ο Αλέξης, εκτιμώντας μάλιστα πως θα δώσει μεγάλη προώθηση στην ιδέα της ενωμένης κεντροαριστεράς. Ο καθένας βέβαια, βλέπει ό,τι θέλει…

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, μαθαίνω δεν συζητά την επιστροφή του (τουλάχιστον τώρα, λένε συνεργάτες του στο Ινστιτούτο) ενώ παρασκηνιακά προωθεί την υποψηφιότητα Φάμελλου, κάτι που φαίνεται πως έχει ενοχλήσει τον Παύλο Πολάκη. Ο τελευταίος, λένε οι φίλοι του «αν παραγίνει το πράγμα, θα μιλήσει με ονόματα».

Πολλές αποβολές

Φαίνεται ότι το θέμα των κινητών στα σχολεία ήταν πολύ μεγάλο πρόβλημα, που αναδεικνύεται τώρα με την απαγόρευση τους. Το λέω γιατί μαθαίνω πως ήδη, ενώ δεν έχουμε κλείσει ούτε ένα μήνα που λειτουργούν τα σχολεία, έχουν «πέσει» 850 αποβολές για χρήση κινητού!

Θα πάνε μαζί

Να σας πω και κάτι για το street party, που ετοιμάζει για αύριο Παρασκευή η ΝΔ στην οδό Ρηγίλλης. Θα μιλήσει, για λίγο μαθαίνω, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και μετά θα υπάρξουν διαφορά δρώμενα μέσα στον κόσμο. Η ιδέα μας, λένε οι οργανωτές, είναι μέλη της ΝΔ να ξανασυναντηθούν στην περιοχή και να μιλήσουν, να θυμηθούν και να τραγουδήσουν.

Όσον αφορά τους δυο πρώην προέδρους του κόμματος και πρώην πρωθυπουργούς μαθαίνω πως υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία συνεργατών τους, μια και όπως φαίνεται θα έχουν κοινή στάση. ΄Η θα παρευρεθούν και οι δυο ή κανένας, λένε συνεργάτες τους.

Μέχρι στιγμής πάντως, η πλάστιγγα γέρνει προς το να πάνε. Και ίσως να κάνουν μαζί την εμφάνιση τους….

Αναζήτηση εργασίας

Έχουμε αρκετό καιρό να ακούσουμε νέα από τον Μιχάλη Τσαμάζ. Και να σας πω το γιατί. Ο «πρώην» του ΟΤΕ είχε δύο τρεις προτάσεις από ομίλους που δεν ήταν του “caliber” που επεδίωκε, αλλά και μία συζήτηση με έναν όμιλο αντίστοιχης «λάμψης) αλλά σημαντικότερου μεγέθους του ΟΤΕ, για τον οποίο το διακύβευμα ήταν αν θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος. Απ’ ότι πληροφορούμαι οι συζητήσεις αυτές, δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα. Και απ’ ότι μου μεταφέρθηκε, προς την κατάληξη αυτή δεν «φταίνε» ούτε οι ικανότητες του Τσαμάζ, ούτε η άρνηση της εταιρείας προς το πρόσωπό του. Απλά επελέγη άλλος τρόπος διαχείρισης του top management. Οπότε και τα «νέα» για το στέλεχος που ηγήθηκε τόσα χρόνια του ΟΤΕ, θα έρθουν μάλλον από κάποιο άλλο «μέτωπο».

Χημικοί μάνατζερς

Την ίδια στιγμή, ένας ιδιοκτήτης ομίλου με όχι ευκαταφρόνητη κεφαλαιοποίηση, αλλά σε κάθε περίπτωση «μακριά» από τα δεδομένα της προαναφερθείσας, ο Τόλης Βακάκης, δήλωνε στη γενική συνέλευση των μετόχων της Jumbo, ότι οι καλύτεροι managers είναι οι χημικοί. Και το υποστήριξε λέγοντας ότι «δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω». Ο ίδιος μάλιστα έφερε και το παράδειγμα του Φωκίωνα Καραβία (που αν δεν ξέρετε είναι φίλος του). Τώρα να σας πω πως αμφιβάλλω ιδιαιτέρως για το εάν ο Φωκίων θα άφηνε την Eurobank για να πάει στην εταιρεία του φίλου του, όπως και επίσης για το αν ο Βακάκης θα έφερνε σε αυτήν τον (μη χημικό) Τσαμάζ να την διοικήσει. Άλλωστε αυτό θεωρεί ότι το κάνει ο ίδιος καλύτερα απ’ όλους…

Εθελουσία έξοδος στην Alpha

Μια και μιλήσαμε εμμέσως για την Eurobank, η επόμενη τράπεζα που προχωρά σε εθελουσία έξοδο θα είναι η Alpha. Μια και κατά τις διαδικασίες αυτές προηγούνται οι εσωτερικές ενημερώσεις (για το μασάζ των προς αποχώρηση) οι πληροφορίες μου λένε ότι ο σχεδιασμός της εθελουσίας με καλά «πακέτα», όπως συνέβη με την Eurobank και τελικό στόχο την «έξοδο» περί των 300 στελεχών μεγάλης ηλικίας. Φυσικά και αυτό πακετάρεται με όμορφους «φιόγκους» όπως η ενίσχυση της παραγωγικότητας και η ανταπόκριση στα νέα δεδομένα του banking, πλην όμως (και αυτό σε καμία περίπτωση δεν αφορά την Alpha) δεν παύει να αναδεικνύει και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα 50+ σε ηλικία στελέχη στο επιχειρείν από τα οποία πολλές εταιρείες προτιμούν να απαλλαγούν, έστω κι αν προσφέρουν ενδιαφέροντα πακέτα αποχώρησης. Και μετά;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό