33.2 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι «απόλυτη προτεραιότητα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακρίβεια, δημογραφικό, επιστολική ψήφος, αθλητικά γεγονότα και κύκλωμα κοκαΐνης πρωταγωνιστούν αυτή τη φορά στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Αρχικά, αναφορικά με την ακρίβεια ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η μόνιμη αύξηση στα εισοδήματα των πολιτών είναι και ισχυρή ασπίδα στο μείζον πρόβλημα της ακρίβειας, το πιο πιεστικό πρόβλημα που απασχολεί σήμερα όλα τα ελληνικά νοικοκυριά». Όσο για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, υπογραμμίζει ότι «η αναμέτρηση με την ακρίβεια αποτελεί για εμάς απόλυτη πολιτική προτεραιότητα, και το αποδεικνύουμε παίρνοντας μια σειρά από μέτρα ανάσχεσης των επιπτώσεων από τον πληθωρισμό στα τρόφιμα. Τα μέτρα αυτά δεν εξάλειψαν την ακρίβεια αλλά μετρίασαν τις τιμές σε αρκετά βασικά προϊόντα. Δεν θα σταματήσουμε φυσικά να δίνουμε τον αγώνα καθημερινά με όλα τα πρόσφορα μέσα εντός αλλά και εκτός συνόρων -εκτός συνόρων».

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σχετικά με το δημογραφικό ζήτημα τονίζει ότι «προσωπικό μου όραμα και αποστολή της κυβέρνησης είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι νεότερες γενιές να νιώθουν ότι ζουν σε μια χώρα που τους σέβεται και τους προσφέρει ευκαιρίες να τα καταφέρουν καλύτερα από τους γονείς τους». Ενώ, αναφέρει ότι ήδη η κυβέρνηση εξετάζει κίνητρα για να αξιοποιηθούν παλιά κλειστά ακίνητα τόσο ιδιωτών όσο και του δημοσίου μέσα από ανακαινίσεις αλλά και το εργαλείο της «κοινωνικής αντιπαροχής» δηλαδή την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας δομημένης και αδόκητης ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους στην Ελλάδα προσιτή κοινωνική κατοικία με λογικά ενοίκια.

ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ

Για την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και τον εντοπισμό του κυκλώματος κοκαΐνης αναφέρει ότι είναι «άλλη μια απόδειξη του επαγγελματισμού των ανδρών και των γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. που τους αξίζει ο έπαινος όλων μας. Με τέτοιες επιτυχίες, ενισχύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ελληνική Αστυνομία και η δική μας δέσμευση να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το έργο τους».

ΓΙΑ CONFERENCE LEAGUE και EUROLEAGUE

Σχετικά με τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις των τελευταίων ημερών, αναφέρει ότι «σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί το τρόπαιο της Euroleague στο Βερολίνο. Και βέβαια αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες μας, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, για την παρουσία τους στο Final4. Αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το μπάσκετ στη χώρα μας».

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ

Τελευταίες μέρες κατάθεσης των επιστολικών ψήφων και ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «οι εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας, και θέλουμε να συμμετέχουν σε αυτήν τη γιορτή όσο το δυνατόν περισσότεροι! Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος της μεταρρύθμισης της» επιστολικής ψήφου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό