20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ανοσία στον κορονοϊό μπορεί να μην έχει διάρκεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο κορυφαίοι βρετανοί επιδημιολόγοι δήλωσαν σήμερα, ενώπιον της Βουλής των Λόρδων, ότι υπάρχουν προκαταρκτικά στοιχεία ότι τα παιδιά ενδεχομένως δεν διαδίδουν τον νέο κορονοϊό όσο οι ενήλικες, προσθέτοντας ωστόσο ότι το κακό νέο είναι ότι η ανοσία στον άνθρωπο μπορεί να μην έχει μεγάλη διάρκεια.

«Θεωρούμε ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανόν να προσβληθούν, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο, είμαστε πολύ βέβαιοι ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανόν να νοσήσουν σοβαρά και υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο», δήλωσε η δρ Rosalind Eggo, μέλος των επιστημονικών επιτροπών που συμβουλεύουν την βρετανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας COVID-19 και επιδημιολόγος του London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Καθώς Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να ανοίξουν τις οικονομίες τους μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, οι ηγεσίες των χωρών προσπαθούν να προσδιορίσουν πότε είναι ασφαλές για μαθητές και φοιτητές να επιστρέψουν στα θρανία τους.

Ο John Edmunds, μέλος του SAGE (Scientific Advisory Group for Emergencies του Ηνωμένου Βασιλείου/Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή Εκτάκτων Καταστάσεων), δήλωσε στην επιστημονική επιτροπή της Βουλής των Λόρδων ότι είναι εντυπωσιακό πόσο τα παιδιά δεν φαίνεται να διαδραματίζουν ρόλο στην μετάδοση του νέου κορονοϊού, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

«Είναι ασύνηθες τα παιδιά να μην παίζουν σημαντικό ρόλο στην μετάδοση, διότι στους περισσότερους αναπνευστικούς ιούς και βακτήρια διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο, αλλά σε αυτόν (τον ιό) δεν φαίνεται να ισχύει. Υπάρχει μόνο ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό ξεσπάσματος της επιδημίας που συνδέεται με σχολείο-πράγμα που είναι εντυπωσιακό», είπε ο Edmunds, καθηγητής στο London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν πιθανά κακά νέα, ότι η ανοσία στον άνθρωπο για τον νέο κορονοϊό ίσως να μην έχει διάρκεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό