33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η ΑΝΙΜΑ σας χρειάζεται (αλλά χρειάζεστε κι εσείς την ΑΝΙΜΑ)

Ειδήσεις Ελλάδα

Κοιτάζω την πρόβλεψη του καιρού και για αυτή, την ουσιαστικά τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου. Τουλάχιστον στην Αθήνα όλες τις ημέρες, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 35 βαθμούς. Η πρώτη σκέψη είναι «πότε θα κάνει λίγη δροσιά επιτέλους;», η δεύτερη σκέψη είναι «ε, δεν είναι και 43 βαθμοί όπως την περασμένη εβδομάδα», αλλά μια τρίτη σκέψη πάει σε αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτή την κατάσταση.

Ο λόγος αφορά τα άγρια ζώα και ειδικά τα νεογέννητα που βρίσκονται αντιμέτωπα με αυτόν τον – πρόωρο ακόμη και για τα δεδομένα της Ελλάδας – καύσωνα. Επεσα το περασμένο Σάββατο στην ανακοίνωση της ΑΝΙΜΑ, του γνωστού Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής. Τα άτομα που στελεχώνουν τη φιλοζωική οργάνωση περιγράφουν μια ζοφερή κατάσταση με χιλιάδες άγρια πουλιά να εγκαταλείπουν πρόωρα τις φωλιές τους με αποτέλεσμα οι νεοσσοί να πέφτουν στο έδαφος, και πρακτικά η ζωή τους να εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την ανθρώπινη καλοσύνη.

Ωστόσο, η μαζικότητα του φαινομένου έχει οδηγήσει σε απόγνωση ακόμη και αυτούς τους ακούραστους ανθρώπους της ΑΝΙΜΑ. «Για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια νοιώθουμε τον φόβο ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιο όγκο περιστατικών» αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία κάνουν επίσης έκκληση για κάθε είδους βοήθεια: «Χρειαζόμαστε την υποστήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας, χρειαζόμαστε εθελοντές στον Σταθμό και στο Κέντρο Περίθαλψης στον Δήμο Σαρωνικού, χρειαζόμαστε πόρους για να κατασκευάσουμε νέους χώρους».

Αν τυχόν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, αν σας περισσεύουν λίγα χρήματα και λίγος χρόνος, αν έχετε κάποιο παιδί ή εγγόνι και θέλετε να του δώσετε ένα μάθημα οικολογίας ή συνύπαρξης με τα ζώα, και ιδανικά αν όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα, επικοινωνήστε με την ΑΝΙΜΑ. Ο χρόνος που θα περάσετε εκεί, για να καθαρίσετε κάποιο κλωβό, να κόψετε εφημερίδες για τα κλουβιά, να προσφέρετε παλιές εφημερίδες ή να μεταφέρετε κάποιο τραυματισμένο ζώο από τα λιμάνια ή τα ΚΤΕΛ στον σταθμό της Καλλιθέας θα είναι το καλύτερο διάστημα που θα περάσετε στην εβδομάδα. Θα ανανεώσει την πίστη σας στην ανθρωπότητα, στο μικρό κομμάτι της που θα έχει εσάς για εκπρόσωπο, και θα σας κάνει να αισθανθείτε λίγους πόντους ψηλότερος ή ψηλότερη. Και δικαίως!

Το τηλέφωνο της ΑΝΙΜΑ είναι 210 9510075, το email για πληροφορίες είναι το [email protected] και αν μένετε σχετικά κοντά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, ο βασικός σταθμός είναι στη Μενελάου 134.

Μην διστάσετε…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό