26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Η ανάρτηση του Παύλου ανήμερα των γενεθλίων του

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια ιδιαίτερη ημέρα ήταν η Κυριακή 2 Ιουνίου για την πρώην βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, καθώς ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα γιόρταζε τα γενέθλιά του.

Με αφορμή την ξεχωριστή αυτή ημέρα, ο πρωτότοκος γιος της Άννας-Μαρίας και του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram, δημοσιεύοντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Αγαπητέ Πατέρα, η αγάπη σου για την πατρίδα και την οικογένεια ήταν πάνω από όλα. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου και στις σκέψεις μου», έγραψε ο Παύλος στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Στο ασπρόμαυρο ενσταντανέ, πρωταγωνιστεί ο Τέως βασιλιάς Κωσταντίνος σε νεαρή ηλικία. Από όσο μπορούμε να διακρίνουμε βρίσκεται επάνω σε κάποιο σκάφος. Η αδυναμία του για τη θάλασσα άλλωστε ήταν γνωστή.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από την ζωή στις 10 Ιανουαρίου του 2023 σε ηλικία 83 ετών.

Η αγάπη για την ιστιοπλοΐα

Η σχέση του Κωνσταντίνου με την ιστιοπλοΐα άρχισε στην εφηβική ηλικία. Από μικρό παιδί, όμως, αγαπούσε τη θάλασσα και πολλές φορές, μαζί με τον πατέρα του Παύλο, ξανοίγονταν σε αυτή και χαλάρωναν ψαρεύοντας με το σκάφος τους στα νερά του Σαρωνικού Κόλπου. Την ίδια αγάπη για το υγρό στοιχείο έτρεφαν και οι τότε πριγκίπισσες Σοφία και Ειρήνη.

Η επιθυμία του πρίγκιπα να μάθει τα «μυστικά» της ιστιοπλοΐας αποτέλεσε αιτία για να αναζητήσει έναν από τους καλύτερους ιστιοπλόους της εποχής για δάσκαλο. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Οδυσσέα Εσκιτζόγλου, ο οποίος υπηρετούσε εκείνη την εποχή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη το 1960, ο Κωνσταντίνος κατάφερε να διακριθεί κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της ιστιοπλοΐας 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό