25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων από τον Λανουά: Το χέρι στο ΑΕΚ – Λαμία και στην Τούμπα [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Όπως και μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής, έτσι και μετά την ολοκλήρωση της 2ης ο Στεφάν Λανουά ανέλυσε τις αμφισβητούμενες φάσεις. Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής ξεχώρισε τρεις περιπτώσεις, με το βίντεο αυτή τη φορά να περιλαμβάνει υπότιτλους, ώστε να γίνει πιο προσιτό προς όλους.

Η πρώτη περίπτωση αφορά πιθανό πέναλτι στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό, στη φάση του 4ου λεπτού που ο Γερεμέγεφ πλάσαρε άστοχα. Ο Λανουά εξήγησε πως ο Γκροφ δεν ανέτρεψε τον Σουηδό φορ μετά το τελείωμά του και δεν έπαιξε ούτε επικίνδυνα, ούτε με δύναμη, συνεπώς η απόφαση του διαιτητή να υποδείξει άουτ ήταν σωστή.

Στη δεύτερη φάση έρχεται το πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ, στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα. Εκεί, ο παίκτης των Αγρινιωτών φαίνεται να ακουμπάει την μπάλα με το χέρι του, ωστόσο ο Λανουά διευκρίνισε πως ο ποδοσφαιριστής επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το χέρι του ως χέρι στήριξης, στο τάκλιν που κάνει (δίχως να επεκτείνει το σώμα του ώστε να κερδίσει πλεονέκτημα).

Τέλος, η τελευταία περίπτωση που ανάλυσε ο Στεφάν Λανουά είναι το γκολ της Λαμίας στην «OPAP Arena». Εκεί, έγινε έντονη συζήτηση για πιθανό χέρι του Βλαχομήτρου, ακριβώς πριν το γκολ που έβαλε ο Φουρτάδο. Ο Λανουά τόνισε πως παρότι από ένα πλάνο μοιάζει η μπάλα να βρίσκει στο χέρι του, από άλλη οπτική είναι ξεκάθαρο πως εκείνη βρίσκει στο στήθος του Έλληνα φορ.

Έτσι, θεωρείται σωστή η απόφαση του VAR να μην καλέσει τον διαιτητή της αναμέτρησης στο monitor, ώστε να αλλάξει την απόφασή του. Ταυτόχρονα, ο Λανουά τόνισε πως αν η μπάλα είχε βρει πάνω στο χέρι του παίκτη της Λαμίας, τότε το γκολ θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί και ο διαιτητής να καταλόγιζε φάουλ υπέρ της ΑΕΚ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό