31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η Αλβανία κινδυνεύει με τιμωρία για την επεισοδιακή συμπεριφορά των οπαδών της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η έως τώρα παρουσία της Εθνικής Αλβανίας στο EURO 2024 είναι σίγουρα «γεμάτη». Για όλους τους σωστούς και για όλους τους λάθος λόγους. Το γκολ που πέτυχε ο Νεντίμ Μπαϊράμι απέναντι στην Ιταλία στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου ήταν το γρηγορότερο στην ιστορία του θεσμού.

Οι υπέροχες εικόνες που προηγήθηκαν της αναμέτρησης έξω από το γήπεδο και στους δρόμους της Γερμανίας, πρεσβεύουν το τι σημαίνει «αθλητισμός». Εκεί, Αλβανοί οπαδοί έσπαγαν μακαρόνια για να… πικάρουν Ιταλούς φιλάθλους και εν συνεχεία χόρευαν μαζί τους παραδοσιακούς χορούς από την πατρίδα τους.

Ωστόσο, συνέβησαν και αρκετά ανεπιθύμητα συμβάντα. Τα περισσότερα εξ αυτών έλαβαν μέρος στο Ντόρτμουντ και στον αγώνα, με έναν οπαδό να «μπουκάρει» στο 90ο λεπτό στο χορτάρι και οι σεκιούριτι του γηπέδου να τον συνοδεύουν εκτός. Παράλληλα, ένας άλλος πατούσε πάνω στους… πάγκους των δύο ομάδων και απειλούσε τους παίκτες της Ιταλίας πως θα πέσει πάνω τους!

Άσχημες εικόνες σημειώθηκαν και εκτός γηπέδου, με έναν οπαδό να κουβαλάει μαζί του σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», δείχνοντας ελληνικά μέρη ως… αλβανικά και με αλβανικές ονομασίες. Την ίδια στιγμή που η βίαιη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα σε Σέρβους και Άγγλους οπαδούς, είχε την ανάμειξη αρκετών Αλβανών επίσης.

🇦🇱NEWS: UEFA charges Albania’s FA over fan incidents in #euro2024 game against Italy in Dortmund on Saturday:

-Transmitting a provocative message unfit for a sports event, -Throwing of objects-Lighting of fireworks-Invasion of the field of play pic.twitter.com/KRvf8KzeKF

— Rob Harris (@RobHarris) June 16, 2024

Αυτά όλα δεν πέρασαν απαρατήρητα από την UEFA, η οποία άρχισε τον εκτενή έλεγχο και σκοπεύει να τιμωρήσει την Αλβανία για τα όσα έκαναν οι φίλαθλοί της έως τώρα στο EURO. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι η ρίψη αντικειμένων, η εισβολή στο γήπεδο, τα προκλητικά πανό, αλλά και τα καπνογόνα που άναψαν.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό