21.2 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ακρίτα, ο Λένιν, «η αδερφή Τσίπρα» και οι νέες φουρτούνες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγκαλείται σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις για το  Συνέδριο και την εκλογή προέδρου. Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αποφάσισε την Πέμπτη να μην εισηγηθεί αλλαγές στα κριτήρια για τους υποψηφίους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε πιθανή υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο κ. Κασσελάκης έχει μεταδώσει μέσω κύκλων του ότι θα είναι υποψήφιος κάτι είπε και ο ίδιος σε σε βουλευτές του κόμματος που τον στηρίζουν. Δεν δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση ακόμη.  Όλα δείχνουν ότι θα το κάνει μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ, ενδεχομένως στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας..

Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για το ποιος θα είναι υποψήφιος εκ μέρους των «100» (πρώην «87»), που κίνησαν την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη. Εκτός του Παύλου Πολάκη που το έχει δηλώσει δημοσίως, συζητείται έντονα το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου. Κατά πληροφορίες, η υποψηφιότητά του έχει «κλειδώσει» εφόσον διασφαλίσει την πλήρη στήριξη των «100». Απόψε γίνονται «ζυμώσεις» για την τελική απόφαση, την οποία αναμένεται πάντως να ανακοινώσει μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τις αποφάσεις της.

Αναταράξεις με Ακρίτα

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν και μοιάζει μάλλον δύσκολο να συνδεθεί με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο έγινε και αυτό. Μια φράση που συχνά του αποδίδεται λανθασμένα, ήταν αρκετή για να προκαλέσει νέο κύκλο εσωτερικών αντιπαραθέσεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα, έκανε χθες το βράδυ μια σκωπτική ανάρτηση για τις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 5ο κόμμα. «Καλά το πάμε, ο κόσμος μας αποθεώνει συνεχίζουμε με μπρίο το ίδιο βιολί. Προσφυγή στις κάλπες χθες», γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση στην οποία έχει ανεβάσει φωτογραφία από το υπνοδωμάτιο της. Στο βάθος φαίνεται και μια πισίνα.

Η εικόνα αυτή προκάλεσε κύμα σχολίων με την ίδια να απαντάει «και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

Η τελευταία φράση, για τον γιο της πλύστρας, ήταν αρκετή για να προκαλέσει έκρηξη και σφοδρή αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του πρώην εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων «τι ντροπή».

Η Έλενα Ακρίτα, βέβαια, έκανε νέα ανάρτηση υποστηρίζοντας ότι «θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χθες. Η φράση «μη φοβάσαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι» αποδίδεται εσφαλμένα στον Λένιν. Λάθος. Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά. Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει. Ειλικρινά λυπάμαι».

Ακόμη και η απολογητική της ανάρτηση δεν έριξε τους τόνους. Σε νεότερη, μάλιστα, η κ. Ακρίτα ανοίγει νέα αντιπαράθεση με την αδερφή του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ, η οποία σχολίασε σε άλλη ανάρτηση που αφορούσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σχόλιο της κ. Τσίπρα αναφέρει ότι «η πισίνα ήταν δηλωμένη από το 1985 ως βόθρος όμως (σηπτική δεξαμενή) για να ξέρουμε τι λέμε… και όχι ως κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα). Γιατί θα μας τρελάνει στο τέλος».

Η κ. Ακρίτα απάντησε ιδιαίτερα αιχμηρά λέγοντας μεταξύ άλλων, «σκέψου σε όλη σου την διαδρομή σε αυτή την ζωή να συνοψίζεται σε μια ιδιότητα “αδελφή Τσίπρα”. Πιο αναλυτικά αναφέρει η βουλευτής Επικρατείας: «Η Ζανετ Τσίπρα – η κυρία που αποκαλεί «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη – μού επιτέθηκε με …περισσό ενθουσιασμό. Τη γνώρισα πέρσι στο Σύνταγμα όταν ήρθε και μου συστήθηκε:

– Είμαι η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα, μου είπε.

Σκέψου όλη η διαδρομή σου σε αυτή τη ζωή να συνοψίζεται σε μία ιδιότητα: “Αδελφή Τσίπρα”. Την κατανοώ».

Επ’ αυτών όλων σχολίασε ο Χρήστος Πετράκος. Απαντώντας στην Έλενα Ακρίτα, έγραψε: «Η Ζαννέτ Τσίπρα έκανε ΤΟ λάθος! Σας αδίκησε κα. Έλενα Ακρίτα! ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΤΗ, να τελειώνουμε! Είναι μια διέξοδος στα δύο διαδοχικά σας ατοπήματα. Κάπου πρέπει να πιαστείτε! Σας αδίκησε μην έχοντας αντιληφθεί πως κι εσείς έχετε πισίνα και πως δεν μας ταλανίζει μόνο η σηπτική δεξαμενή του Στέφανου μεσα στην οποία μας έχει ρίξει όλους.

Πιθανότατα πρέπει να σας ζητήσει συγνώμη επίσης επειδή είναι αδερφή του Αλέξη, αν και βέβαια δεν θα είχατε αυτή τη συμπεριφορά απέναντι της αν δεν ήταν αδερφή του! Δεν θα την αδικούσατε έχοντας δει το σύνολο των σχολίων της αν δεν θέλατε να επιτεθείτε στον Τσίπρα. Α, και δεν σας συστήθηκε στο Σύνταγμα αλλα στην πλατεία της Δροσιάς πέρυσι το καλοκαίρι σε προεκλογική σας ομιλία και ήμουν μπροστά, «Ζαννέτ Τσίπρα, συντονιστής της Ανατολικής Αττικής και αδερφή του Αλέξη. Για να μην ψάχνετε» «Χρήστος Πετράκος, αναπληρωτής συντονιστής, καλωσήρθατε κα. Ακρίτα», έτσι σας συστηθήκαμε και σας υποδεχθήκαμε Zannet Tsipra Elena Akrita»

Γεροβασίλη: «Δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία ο Κασσελάκης»

Την ίδια ώρα οι δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Παρασκευής η Όλγα Γεροβασίλη σήκωσαν νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τους Kasselistas να τη βάζουν στο στόχαστρό τους.

«Είμαι βέβαιη ότι ο κύριος Κασσελάκης δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία στη χώρα και θα δώσουμε όλοι το μάξιμουμ των δυνατοτήτων, προκειμένου να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο» σημείωσε μιλώντας στον Alpha, για να προσθέσει: «Κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί ο ίδιος».

Την ίδια ώρα όταν ρωτήθηκε για το εάν η ίδια θα είναι υποψήφια επεσήμανε ότι δεν ήταν ποτέ η καρέκλα το ζητούμενο στην πορεία της. «Οι σκέψεις είναι σύνθετες. Η στιγμή είναι δύσκολη, κρίσιμη και καθοριστική. Είναι υπαρξιακή στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό