22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Η Αθήνα δεν είναι αποθήκη» λέει για το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

«Θέλουμε τροφοδοσία και όχι ασυδοσία, είμαστε ξεκάθαροι» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων για το αίτημα του Δήμου Αθηναίων να αλλάξει το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων, ώστε να λειτουργεί εύρυθμα η πόλη και να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό «έμφραγμα»

«Σε αυτή τη συζήτηση δεν πρέπει να υπάρχουν νικητές και χαμένοι» είπε  μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ.

Υπενθυμίζεται, ότι τις προηγούμενες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου, αποφάσισε με ευρύτατη πλειοψηφία να προχωρήσει το αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και προς κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, με στόχο την αλλαγή του ωραρίου τροφοδοσίας και την εφαρμογή του από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί (21.00 – 09.00).

«Η πρόταση μας δεν λειτουργεί τιμωρητικά, σε καμία περίπτωση. Εξασφαλίζει, ότι όλοι έχουν δικαιώματα» τόνισε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «η Αθήνα δεν είναι αποθήκη. Ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων είναι μια δουλειά που μπορεί να γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπως γίνεται σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Αμερικής. [..] Πρέπει, λοιπόν, να έχουμε μια καθαρή λύση. Να μην επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση από τις 9 το πρωί μέχρι τις 21.00 βράδυ» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Αναφερόμενος στον…παραλογισμό που επικρατεί με τις αρμοδιότητες, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ο Δήμος εισηγείται την αλλαγή, η Περιφέρεια Αττικής αποφασίζει για όλη την πόλη, ενώ ειδικά για το εμπορικό τρίγωνο αποφασίζει το υπουργείο. «Γι΄αυτό ακριβώς ξεκινάει ένας δημόσιος διάλογος, διότι έχουμε μια επίσημη θέση. Και πιστεύω ότι η Περιφέρεια θα συμφωνήσει μαζί μας» σημείωσε ο Δήμαρχος, για να προσθέσει ότι ο ίδιος έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη. «Εναπόκειται στο Υπουργείο να συμφωνήσει μαζί μας, ώστε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα» κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό