14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ νίκησε και στις Σέρρες και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η «Ένωση» περιμένει την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Άρης-Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς ζευγάρωσε τις νίκες της επί του Πανσερραϊκού επικρατώντας με 3-1 στις Σέρρες και περιμένει πλέον το νικητή του Άρη-Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν κερδίσει τον πρώτο αγώνα με 1-0.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Αλμέιδα απείλησε αρχικά στο 7′ με απευθείας φάουλ του Φερνάντες, με τον ίδιο ένα λεπτό αργότερα να κάνει εκπληκτική ενέργεια και τον Κάτσικα να προχωράει σε εκπληκτική επέμβαση, όπως και στο σουτ του Τσούμπερ, μετά την εκτέλεση του κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, σουτ του Μάνταλου εκτός περιοχής, λίγο πάνω από τα δοκάρια, για να βρει η ΑΕΚ το γκολ στο 21′. Ο Τσούμπερ ξεκίνησε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε τους πάντες, έφτασε μέχρι τη τελική γραμμή και γύρισε στη μικρή περιοχή, για να σκοράρει εξ’ επαφής ο Μάνταλος. Η «Ένωση» συνέχιζε την κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρο, με τον Γκατσίνοβιτς να απειλεί με σουτ από το ύψος της περιοχής στο 29′. Ο Πανσερραϊκός έκανε την εμφάνισή του επιθετικά στο 39′ με το σουτ του Κολομπίνο από μακρινή απόσταση, που δεν ανησύχησε τον Στάνκοβιτς και ήταν η τελευταία σημαντική στιγμή του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Πανσερραϊκός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και άμεσα ισοφάρισε. Στο 49′ και μετά από τρομερή ενέργεια του Κολομπίνο στον άξονα, ο Σαίντ από τα δεξιά σέντραρε με το αριστερό και ο Κατσαντώνης με κοντινή προσπάθεια έκανε το 1-1. Το σκορ όμως δεν έμεινε πολύ έτσι, καθώς στην επόμενη φάση η ΑΕΚ πήρε εκ νέου το προβάδισμα, μετά από ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά, σέντρα του Σιντιμπέ και κεφαλιά του, αμαρκάριστου, Μάνταλου από το ύψος του πέναλτι. Ο ρυθμός έπεσε από κάποιες μαζεμένες αλλαγές των προπονητών, με την πρώτη σημαντική ευκαιρία να έρχεται εκ νέου στο 70΄, με τον καρφωτή κεφαλιά του Κοσίδη, να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Κάτσικας. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, που ήταν εκ των κορυφαίων του Πανσερραϊκού, απέκρουσε τέσσερα λεπτά αργότερα και την κοντινή προσπάθεια του Αραούχο, με γρήγορη έξοδο.

Στο 80′ ο Μαχαίρας πέτυχε και τρίτο γκολ για την ΑΕΚ, αφού υποδέχθηκε σωστά την μπάλα και έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, που δεν άφησε κανένα περιθώρο αντίδρασης στον Κάτσικα. Στο 88′ λίγο έλειψε η «Ένωση» να πετύχει και τέταρτο γκολ, με σουτ του Τσούμπερ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, στη τελευταία σημαντική ευκαιρία της αναμέτρησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό