28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ΑΕΚ και ο Στέβαν, μας περιμένουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ύστερα από διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, η Basket League θα αρχίσει ξανά, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Ιωνικό Νίκαιας το Σάββατο (19/11, 17:00-aek365 και ΕΡΤ Sports/ERTFLIX) στο Ολυμπιακό Κλειστό Άνω Λιοσίων, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη θέλουν φυσικά να μπουν με το… δεξί στην επανέναρξη της σεζόν και να κάνουν μία καλή εμφάνιση, «χτίζοντας» ένας μομέντουμ, ενόψει του σημαντικού παιχνιδιού που θα ακολουθήσει στη Γερμανία κόντρα στη Βόννη, την Τετάρτη (23/11) για την 4η αγωνιστική του Β’ Ομίλου του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 4-1 και βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό (5-0), ενώ ένα και δύο ματς λιγότερα αντίστοιχα, έχουν ο Παναθηναϊκός (3-1) και ο Προμηθέας Πάτρας (2-1). Όσο για τον Ιωνικό, προφανώς και ο βασικός στόχος του, είναι η παραμονή, έχοντας ρεκόρ 1-4, μαζί με τον Απόλλωνα Πάτρας, μπροστά από το Λαύριο (0-5). Στα Λιόσια, η Βασίλισσα έχει ρεκόρ 2-1 στη Basket League, ενώ η ομάδα της Νίκαιας δεν έχει νίκη εκτός έδρας (0-2).

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην επικείμενη επανεμφάνιση του Δημήτρη Φλιώνη, σε επίσημο ματς, αφού θυμίζουμε ότι αγωνίστηκε ύστερα από πολύ καιρό απουσίας, στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο το Λαύριο. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις, στον προπονητή του, δίχως αμφιβολία.

Όσο για τον Αϊζάια Μάιλς, που η ΑΕΚ απέκτησε και επίσημα την Παρασκευή (18/11), να πούμε ότι ο Αμερικανός δεν θα αγωνιστεί ακόμα. Το πότε θα είναι σε θέση να κάνει το ντεμπούτο του, θα φανεί σύντομα. Άσχετα με το σημερινό ματς πάντως, θυμίζουμε ότι ο κανονισμός έχει αλλάξει στον ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες που έχουν πάνω από 6 ξένους στο ρόστερ τους (σ.σ. η ΑΕΚ έχει 7 πλέον), μπορούν να δηλώνουν ποιοι 6 θα αγωνιστούν στο εκάστοτε ματς.

Όσο για τον Ιωνικό, να προσθέσουμε ότι θα έχει δύο προσθήκες στο ματς με την ΑΕΚ, αφού πριν από λίγες μέρες επέστρεψε στην ομάδα της Νίκαιας, ο Ντάνιελ Χάμιλτον, ενώ αποκτήθηκε και ο Τέρελ Παρκς και αμφότεροι είναι διαθέσιμοι για ντεμπούτο στο σημερινό παιχνίδι στα Λιόσια.

 

«5 στα 5» η ΑΕΚ επί του Ιωνικού στη Basket League

 

Στα της παράδοσης, είναι σαφές ότι η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο, κυριαρχώντας απόλυτα στη Basket League (σ.σ. από τη σεζόν 1992-93) με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς επί του Ιωνικού, ενώ σε επίπεδο Α’ Εθνικής (σ.σ. από τη σεζόν 1963-64) η Βασίλισσα έχει 21 νίκες σε 29 παιχνίδια.

Ως γηπεδούχος, η ΑΕΚ έχει 13 νίκες σε 15 ματς σε επίπεδο Α’ Εθνικής και 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Basket League. Η μεγαλύτερη διαφορά πόντων ήταν το +33 της Βασίλισσας τη σεζόν 2019-20, με το 103-70 επί του Ιωνικού. Όσο για τη μεγαλύτερη επίδοση πόντων ενός παίκτη, σε ένα ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο Κίνο Κολόμ έβαλε 24 πόντους στο νικηφόρο 92-75 της ΑΕΚ την περσινή σεζόν (2021-22).

 

Για τον Στέβαν και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Είναι σημαντικό, η ΑΕΚ να έχει την υποστήριξη από τον κόσμο της, για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα, να πούμε ότι στο γήπεδο θα βρίσκονται ο πατέρας και η αδερφή του αδικοχαμένου, Στέβαν Γέλοβατς, το όνομα του οποίου ανήκει πλέον στην αίθουσα του γυμναστηρίου του Ολυμπιακού Κλειστού των Άνω Λιοσίων. Οι δυο τους, θα παραλάβουν μία φανέλα από τους παίκτες της Βασίλισσας, την οποία και θα την παραδώσει ο αρχηγός Δημήτρης Μαυροειδής και η οποία θα γράφει τα εξής: «Στέβαν, παίζεις μαζί μας» / Stevane, igras sa nama».

Στο γήπεδο σήμερα θα πωλούνται στην τιμή των 25 ευρώ και συλλεκτικές φανέλες του Γέλοβατς. Αυτό θα γίνεται στο Lounge, πίσω από την εξέδρα VIP και τα καθαρά έσοδα από τις εισπράξεις, θα διατεθούν στον Οργανισμό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Να προσθέσουμε ότι η ΚΑΕ ΑΕΚ θα προσφέρει το 20% της αξίας των εισιτηρίων του αγώνα, στον Οργανισμό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υποστηρίζοντας τη 19η Νοεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης των Παιδιών. Στη δράση αυτή, συμμετέχει και η ΚΑΕ Ιωνικός.

 

Εισιτήρια από τις 15:00 στα εκδοτήρια του γηπέδου

 

Οι λεπτομέρειες για την αγορά των εισιτηρίων, τα οποία θα διατίθενται και από τα εκδοτήρια του γηπέδου από τις 15:00, έχουν ως εξής: «-H αγορά των εισιτηρίων γίνεται με χρέωση όλων των καρτών Visa και Mastercard (προπληρωμένες, χρεωστικές, πιστωτικές).

-Θα διανέμονται εισιτήρια και πριν από την έναρξη της αναμέτρησης στα εκδοτήρια του Olympic Hall, τα οποία θα ανοίξουν στις 15:00.

-Η αγορά των εισιτηρίων θα γίνεται μόνο με μετρητά.

Τιμές εισιτηρίων: 10, 15, 20, 25, 60, 100 ευρώ

Πατήστε ΕΔΩ για να αγοράσετε το εισιτήριό σας, μέσω της VIVA, με την οποία η ΑΕΚBC εγκαινιάζει με τον αγώνα του Σαββάτου τη συνεργασία της.

-Για την αγορά κάθε εισιτηρίου είναι υποχρεωτική η καταχώρηση του ονόματος και του αριθμού ΑΜΚΑ κάθε φιλάθλου.

-Η είσοδος για τα παιδιά έως 10 ετών είναι ελεύθερη (συμπεριλαμβάνεται και το έτος γέννησης 2012)».

 

*Διαιτητές στο σημερινό ματς, θα είναι ο διεθνής, Τάσος Κάρδαρης (Αττικής), μαζί με τους Στέφανο Μαγκλογιάννη (Αττικής) και Γιάννη Αγραφιώτη (Θεσσαλονίκης).

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό