28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η ΑΕΚ βρίσκεται πάνω από Μπάγερν και Παρί σε αυτό το στατιστικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει ένα τρομερό στατιστικό και μάλιστα φιγουράρει ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες τις Ευρώπης, αφού τρέχει ασταμάτητα στο γήπεδο, όταν έχει την μπάλα στα πόδια της αλλά και όταν όχι. Η τρομερή αυτή επίδοσή της την έχει κάνει να έχει ξεπεράσει μέχρι και τις κορυφαιές Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν.

Είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ είναι μια από τις ομάδες, στην κατηγορία της SuperLeague που της αρέσει να κινείται… έντονα στον αγωνιστικό χώρο. Τι εννοούμε με αυτό; Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν τις οδηγίες από τον Ματίας Αλμέιδα, ώστε να πιέζουν εκτεταμένα τον αντίπαλο, όταν έχει την κατοχή της μπάλας με αποτέλεσμα όταν γίνει το λάθος να την ανακτήσουν οι ίδιοι, και να σκοράρουν. Αυτό αυτομάτως  σημαίνει αρκετό τρέξιμο. 

Από την άλλη το στατιστικό για το οποίο, αναφερόμαστε είναι όταν έχουν την μπάλα στα πόδια τους και μάλιστα, τρέχουν με τον ίδιο ή και με παραπάνω τρόπο. Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών «CIES» η ΑΕΚ βρίσκεται στην δεκάδα των ομάδων που τρέχουν περισσότερο με την κατοχή στα δικά τους πόδια, ανάμεσα σε συλλόγους από 34 διαφορετικά πρωταθλήματα. Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται μια θέση κάτω από την ΑΕΚ με ποσοστό 57% ενώ η Παρί στην 10η θέση της λίστας με 56,9%. Πάνω από την Ένωση βρίσκονται οι Σέλτικ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρέιντζερς, Μπαρτσελόνα, Σαουθάμπτον και Σλάβια Πράγας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό