35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Η αδυναμία της Alpha, οι σταθερές αγορές της ΔΕΗ και το «κόκκινο» σερί της ΑΒΑΞ

Ειδήσεις Ελλάδα

Υποαπόδοση: Σε απόσταση από τα υψηλά έτους εξακολουθεί να βρίσκεται η μετοχή της Alpha Bank, η οποία «έχασε» εκ νέου το 1,60 ευρώ. Στο τελευταίο τριήμερο, μάλιστα, η εισηγμένη έχει απολέσει σχεδόν 8%, υποχωρώντας από το 1,71 ευρώ στο 1,57 ευρώ. Κάτω των 4 δισ. ευρώ υπολογίζεται πλέον η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας, η οποία μετρά κέρδη μόλις +2,5% από τις αρχές του έτους.

Ίδιες μετοχές: Με δυναμικό τρόπο συνεχίζεται το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της ΔΕΗ, καθώς στο διάστημα 23 – 29 Μαΐου η διοίκηση απέκτησε 182.673 ίδιες μετοχές, με μέση σταθμισμένη τιμή από 11,3 έως 11,7 ευρώ. Κάπως έτσι, σήμερα οι ίδιες μετοχές της Επιχείρησης ξεπερνούν το 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου (21,6 εκατ. μετοχές). Υπενθυμίζεται ότι το εν εξελίξει πρόγραμμα προβλέπει την επαναγορά έως και 36,3 εκατ. μετοχών.

8×8: Οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή του ΑΒΑΞ, η οποία πλέον κινείται κάτω του 1,5 ευρώ -για πρώτη φορά από τις 10 Μαΐου. Το αποτέλεσμα είναι η κεφαλαιοποίηση της κατασκευαστικής εταιρείας να έχει περισταλεί στην περιοχή των 220 εκατ. ευρώ, απέχοντας τουλάχιστον 20% από τα φετινά υψηλά.

Μέρισμα: Την καταβολή μερίσματος 0,16 ευρώ/μετοχή (συνολικό ποσό 1 εκατ. ευρώ) αποφάσισε να προτείνει η διοίκηση της Space Hellas, εν όψει της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 20ης Ιουνίου. Με βάση το οικονομικό ημερολόγιο, η αποκοπή του δικαιώματος θα γίνει στις 22 Ιουλίου, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα ακολουθήσει στις 26 Ιουλίου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό