15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Αγγλία τοποθετεί κάμερες ήχου για να τιμωρήσει του “φασαριόζους” οδηγούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε τις πρώτες δοκιμές με κάμερες θορύβου το 2019, αφού οι πιο ήπιες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των ηχητικά δυνατών οχημάτων, όπως οι προειδοποιήσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές.
Στα μέσα της εβδομάδας και εν μέσω πολιτικών αναταραχών στη χώρα, ο Υπουργός Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι θα τοποθετηθούν -δοκιμαστικά- κάμερες θορύβου σε τέσσερις περιοχές σε ολόκληρη την επικράτεια μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Στόχος είναι να εγκατασταθούν επιπλέον τέτοια συστήματα, εάν η δοκιμή αποδειχθεί επιτυχής.
Το σύστημα με τις κάμερες θορύβου έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει στις παράνομα τροποποιημένες εξατμίσεις ή στα αυτοκίνητα σε άθλια κατάσταση για τη μείωση της ηχορύπανσης. Η γραμματέας του υπουργείου, Anne-Marie Trevelyan αποκάλυψε επίσης ότι όσοι παραβιάζουν τα νόμιμα όρια θορύβου θα στοχοποιηθούν και με το τρέχον όριο -που έχει οριστεί στα 74 dB, υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα επιδόσεων που θα υπερβούν αυτό το όριο, εάν οδηγούνται αντικοινωνικά.

Η πόλη Keighley στο Bradford είναι η τοποθεσία του πρώτου συστήματος κάμερας θορύβου, με το Μπρίστολ, το Great Yarmouth και το Μπέρμιγχαμ να ακολουθούν στους επόμενους δύο μήνες. Μόλις τεθούν σε λειτουργία και τα τέσσερα συστήματα, η δοκιμή θα διαρκέσει δύο μήνες, πριν αναλυθούν τα ευρήματα και -εάν είναι επιτυχής, οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε όλη τη χώρα.
Οι νέες κάμερες θορύβου είναι σχεδιασμένες και αναπτυγμένες από τη γαλλική εταιρεία MicrodB, ειδική στον εντοπισμό ακουστικών πηγών και συνδυάζουν μια βιντεοκάμερα με μια σειρά μικροφώνων για τον εντοπισμό των παραβατικών οχημάτων. Η κάμερα τραβά μια εικόνα του οχήματος και τη συνδυάζει με τη μέγιστη στάθμη ήχου που έχει καταγραφεί, δημιουργώντας ένα πακέτο αποδεικτικών στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν από τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου για να κόβουν κλήσεις.
Περαιτέρω λεπτομέρειες για το νέο σύστημα είναι ελάχιστες σε αυτό το στάδιο, αλλά η τεχνολογία που αναπτύχθηκε το 2019 είχε ως στόχο να μειώσει τον αριθμό των ψευδών στοιχείων λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον, τη ταχύτητα και τη κατηγορία του οχήματος κατά τον καθορισμό των ορίων.
Αυτή η τελευταία δοκιμή χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, με επένδυση 300.000 λιρών (345.000 ευρώ) στη προσπάθεια μείωσης της ηχορύπανσης, ένα ζήτημα που εκτιμάται ότι κοστίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο έως και 10 δισεκατομμύρια λίρες σε απώλεια παραγωγικότητας από διαταραχές ύπνου και προβλήματα υγείας, όπως καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά και άνοια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό