22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα «τρομάζει» το Σίδνεϊ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία (New South Wales), ανέφερε διψήφια αύξηση σε νέες τοπικές λοιμώξεις COVID-19 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι αρχές αγωνίζονται να περιορίσουν μια έξαρση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta.

«Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, αυτή είναι ίσως η πιο τρομακτική περίοδος που περνάει η Νέα Νότια Ουαλία», δήλωσε η πρωθυπουργός Γκλέιντις Μπερετζικλιάν σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

Η κυβέρνηση της πολιτείας επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, με τους αξιωματούχους υγείας να λένε ότι η μετάδοση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμη και μέσω ελάχιστης επαφής με μολυσμένα άτομα.

Οι αξιωματούχοι της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν αντιταχθεί μέχρι τώρα στις εκκλήσεις για σκληρό lockdown, αν και η Αυστραλία έχει ένα καλό ρεκόρ αναχαίτισης των εξάρσεων του κορωνοϊού κατά το παρελθόν μέσω απαγορευτικών, σκληρών κανόνων κοινωνικής απόστασης και γρήγορης ιχνηλάτησης των επαφών.

Η Αυστραλία έχει αναφέρει περίπου 30.400 περιπτώσεις και 910 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Η Μπερετζικλιάν είπε, παρά το γεγονός ότι η παραλλαγή του ιού ήταν πολύ μολυσματική, η κυβέρνησή της ήταν «σε αυτό το στάδιο άνετη» με το τρέχον επίπεδο περιορισμών.

Ο κρατικός πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Μαρκ Μακγκόουαν προέτρεψε τις αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας (ΝΝΟ) να θέσουν την πολιτεία σε lockdown για να «συντρίψουν και να σκοτώσουν» τον ιό, προειδοποιώντας ότι οι περιορισμοί «ελαφριάς μορφής» θα μπορούσαν να προκαλέσουν αύξηση των λοιμώξεων. Η Δυτική Αυστραλία έκλεισε τα σύνορα με τη ΝΝΟ.

Οι αρχές της πολιτείας επέβαλαν υποχρεωτικές μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους στο Σίδνεϊ, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων, απαγόρευσαν στους κατοίκους σε επτά περιοχές στα ανατολικά και στο εσωτερικό δυτικά του Σίδνεϊ να εγκαταλείψουν την πόλη και να περιορίσουν τις συγκεντρώσεις σε σπίτια στα πέντε άτομα για να περιορίσουν την πρώτη επιδημία σε περισσότερο από ένα μήνα .

Η πολιτεία έχει απομονωθεί αποτελεσματικά από την υπόλοιπη χώρα αφού ορισμένες άλλες, όπως η Δυτική Αυστραλία, έκλεισαν τα σύνορά τους, ενώ άλλα εφάρμοσαν αυστηρούς κανόνες για τα σύνορα.

Έντεκα νέα τοπικά κρούσματα αναφέρθηκαν την Πέμπτη, αυξάνοντας τις συνολικές λοιμώξεις στο τελευταίο ξέσπασμα σε περισσότερες από 40. Τα δεδομένα της Πέμπτης περιλαμβάνουν έξι λοιμώξεις που εντοπίστηκαν μετά τις 8 μ.μ. καταληκτική προθεσμία, η οποία θα συμπεριληφθεί στο χρονοδιάγραμμα της Παρασκευής.

Το κρατικό κοινοβούλιο της ΝΝΟ κυκλοφόρησε την Πέμπτη έναν περιορισμένο κατάλογο πολιτικών που επιτρέπεται να εισέλθει στην αίθουσά του, αφού ο υπουργός Γεωργίας Άνταμ Μάρσαλ είχε θετικό τεστ COVID-19 και ο υπουργός Υγείας Μπραντ Χάζαρντ τέθηκε σε απομόνωση αφού θεωρήθηκε πιθανή στενή επαφή κρούσματος.

Η γειτονική Νέα Ζηλανδία δεν ανέφερε νέες τοπικές λοιμώξεις την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την αύξηση του επιπέδου επιφυλακής στο «Επίπεδο 2» στην πρωτεύουσα Γουέλινγκτον, αφού ένας Αυστραλός τουρίστας ήταν θετικός στην COVID-19 κατά την επιστροφή του στο Σίδνεϊ μετά από μια επίσκεψη το Σαββατοκύριακο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό