22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών απαντά στη Μαριέττα Γιαννάκου

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αντιδρά στις δηλώσεις της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττας Γιαννάκου σχετικά με τα αναδρομικά των δικαστών.

Η Ένωση σε ανακοίνωση της «καταγγέλλει τις ψευδείς δηλώσεις της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαριέττας Γιαννάκου σύμφωνα με τις οποίες το Δικαστικό Σώμα δήθεν κατά τη διάρκεια της κρίσης και των μνημονίων αρνήθηκε να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ελληνικός λαός.»

Όπως σημειώνουν οι Διοικητικοί Δικαστές «είναι γνωστό σε όλους ότι οι δικαστές την τελευταία δεκαετία υπέστησαν σημαντικές περικοπές στις αποδοχές τους, οι οποίες αγγίζουν το 50%, ενώ ακόμα μεγαλύτερες υπήρξαν οι περικοπές στις συντάξεις των δικαστών» και καλούν την κυβέρνηση «να δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά εάν υιοθετεί τις δηλώσεις της βουλευτού».

Σημειώνεται πως προ λίγων ημερών κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης η Μαριέττα Γιαννάκου έθιξε το θέμα των αναδρομικών του δικαστικού κλάδου αφήνοντας αιχμές για τους δικαστές. Είπε ότι την περίοδο των μνημονίων το δικαστικό σώμα αρνήθηκε να συμβάλλει μη αποδεχόμενο περικοπές μισθών. Μίλησε επίσης για «δεύτερες σκέψεις» στις περιπτώσεις που οι δικαστές «δικάζουν για τον εαυτό τους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό