32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

«Η έναρξη της φωτιάς εντοπίστηκε από drone»

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (05.06,2024), όταν σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσοπήγη στις Αφίδνες ξέσπασε φωτιά. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε και πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η έναρξη της πυρκαγιάς στη Δροσοπηγή, ανάμεσα στις Αφίδνες και το Κρυονέρι, σύμφωνα με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, εντοπίστηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου drone, και η εικόνα της μεταδόθηκε στο War Room του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τονίζει σε ανάρτηση του στο Χ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των πυροσβεστών, συμβάλλοντας καθοριστικά τόσο στην πρόληψη, όσο και στο early warning και στην άμεση απόκριση των επιχειρησιακών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς».

Μάλιστα σημείωσε ότι μόλις οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Δροσοπηγή, έγινε εκτροπή των εναέριων μέσων στη Βαρυμπόμπη σε φωτιά που μόλις είχε εκδηλωθεί και αντιμετωπίστηκε και αυτή άμεσα χωρίς να προλάβει να απειλήσει την κατοικημένη περιοχή.

«Παρακολούθησα από το πεδίο τις προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών μας και όλων όσων επιχείρησαν. Εφέτος θα πρέπει να υπερβούν εαυτούς στην πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο που ήδη διανύουμε. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς», έγραψε ακόμη σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Η έναρξη της σημερινής φωτιάς στη Δροσοπηγή εντοπίστηκε από drone που μετέδωσε απευθείας την εικόνα στο War Room του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των πυροσβεστών μας, συμβάλλοντας καθοριστικά τόσο… pic.twitter.com/LpN4qju6cR

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) June 5, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό