12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έκδοση δρόμου του Toyota GR Super Sport θα έχει πάνω από 1.000 ίππους

Ειδήσεις Ελλάδα

H Τoyota ετοιμάζει μεθοδικά το hypercar με το οποίο θα συμμετέχει στο Le Mans και παράλληλα σχεδιάζει και την έκδοση παραγωγής. Η εταιρία είχε ήδη ανακοινώσει από το 2018 ότι θα μπει στην κατηγορία Le Mans Hypercar Και ήδη έχει κάνει μερικές σποραδικές επιδείξεις του αυτοκινήτου.
Για να τρέξει σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να υπάρχει και έκδοση παραγωγής, κάτι που όπως φαίνεται η Toyota το έχει πάρει πολύ σοβαρά.
Την κίνηση στο GR010 Hybrid, την αγωνιστική έκδοση, θα δίνει ένας τρίλιτρος V6 με υβριδικό σύστημα, ο οποίος θα αποδίδει 680 ίππους έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στους κανονισμούς.
Όμως η έκδοση παραγωγής δεν έχει τέτοιους περιορισμούς, και ο κινητήρας θα είναι ένας επίσης V6 με διπλό τούρμπο και κυβισμό στα 2.4 λίτρα. Ο κινητήρας αυτός είχε χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο που είχε κερδίσει το Le Mans, το ΤS050 Hybrid, με την ιπποδύναμη να φημολογείται ότι ήταν στους 1.000 ίππους.
Παρ’ όλα αυτά η Toyota δεν αποκλείει την χρήση ενός έξτρα, τρίτου ηλεκτροκινητήρα έτσι ώστε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη συνδυαστική ισχύ.
Πάντως όταν θα είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή, η εταιρία θα πρέπει να κατασκευάσει τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα για να πάρει την ομολογκασιόν. Όμως δεν αποκλείεται αυτός ο αριθμός να είναι αρκετά μεγαλύτερος (ανάλογα και με την ζήτηση βέβαια) καθώς η Toyota θα ήθελε να αποσβέσει μέρος του ποσού για την εξέλιξη και την κατασκευή ενός τέτοιου μοντέλου. Ενώ δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να το κρατήσει ως “βιτρίνα” της εταιρίας και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην παραγωγή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό