23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η έγκυος που επιβίωσε από τις βόμβες στη Μαριούπολη δέχεται απειλές για τη ζωή της

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια φωτογραφία που δίχασε, πυροδοτώντας ανάμεικτα συναισθήματα και συγκρούσεις. Από τις πρώτες ημέρες της μάχης στην Ουκρανία η φωτογραφία της ηθοποιού, Μαριάννα Βισεμίρσκι, να βγαίνει έγκυος και γεμάτη αίματα από το μαιευτήριο της Μαριούπολης, συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα, όμως το Κρεμλίνο -σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ-  χρησιμοποίησε την εικόνα της, για να καλλιεργήσει μια σεναριολογία, βάσει της οποίας το βάρβαρο αυτό σκηνικό δεν ήταν αληθινό, αλλά αποτέλεσμα απάτης.
Η φωτογραφία δεν έχει σταματήσει να απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα, που παρακολουθεί συγκλονισμένη τον αφανισμό της Μαριούπολης.
Υπενθυμίζεται ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε ύστερα από αεροπορική επιδρομή στη Μαριούπολη. Η Μαριάννα αντιμετωπίστηκε από ορισμένους ως ηρωίδα, από άλλους όμως ως ένα μισητό πρόσωπο που συμμετείχε σε ένα προπαγανδιστικό σενάριο.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υιοθέτησαν τους ισχυρισμούς περί υποκριτικής από πλευράς της 29χρονης, που βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, την τραγική ημέρα του βομβαρδισμού.

Ρώσοι διπλωμάτες έφτασαν στο σημείο να διατυπώσουν την πεποίθηση ότι η Μαριάννα «έπαιζε» ρόλο, δύο διαφορετικές γυναίκες.

«Δέχομαι απειλές, ακόμη κι απειλές θανάτου. Απειλούν τόσο τη δική μου όσο και τη ζωή του παιδιού μου, για το οποίο λένε ότι θα διαμελήσουν» λέει η Μαριάννα σε συνέντευξή της στο BBC.

Είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνει η γυναίκα σε γνωστό δυτικό μέσο ενημέρωσης μετά την απομάκρυνσή της από τη Μαριούπολη και τη μεταφορά της στην περιφέρεια του Ντονμπάς που ελέγχεται από φλορώσους αυτονομιστές.

Υπενθυμίζεται ότι όσο η γυναίκα περίμενε στο νοσοκομείο για να πάρει τα πράγματά της, φωτογραφήθηκε από δημοσιογράφους του Associated Press. Την τράβηξαν ξανά ενώ έβγαινε από το κτίριο.

Οι εικόνες αυτές έγιναν γρήγορα viral και τότε διατυπώθηκαν για πρώτη φορά ψευδείς ισχυρισμοί ότι οι φωτογραφίες ήταν «σκηνοθετημένες». Ο ιστότοπος, δε, της Μαριάννας χρησιμοποιήθηκε για να φανεί ότι η ηθοποιός χρησιμοποιούσε μακιγιάζ για να προβάλλει τα τραύματά της στο πρόσωπο. 

«Ήταν πραγματικά προσβλητικό όλο αυτό, γιατί στην πραγματικότητα το έζησα» τονίζει. Δεν επικρίνει τους Ρώσους αξιωματούχους αλλά το Associated Press.

«Προσεβλήθην από τους δημοσιογράφους που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες μου στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς να έχουν μιλήσει με άλλη έγκυο για να επιβεβαιωθεί το γεγονός της επιδρομής» τόνισε ειδικότερα. 

 

 

Πάντως, ουκ ολίγοι Ουκρανοί έχουν μεταφερθεί σε περιοχές που υποστηρίζονται από φιλορώσους, ενώ πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες των Ουκρανών για απαγωγές παιδιών από τη Ρωσία, όταν μεταφέρονται σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Όλα συνέβησαν ενώ η Μαριάννα ετοιμαζόταν να γεννήσει την κόρη της, Βερόνικα.

«Η γέννα έγινε σε μια δύσκολη εποχή. Είναι καλύτερο που ήρθε στη ζωή τώρα από το να μην ερχόταν καθόλου» πρόσθεσε.

 

Η ζωή της ήταν πολύ διαφορετική πριν από τον πόλεμο. Προωθούσε προϊόντα ομορφιάς στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ο σύζυγός της, Γιούρι, εργαζόταν στην εγκατάσταση χαλυβουργίας του Αζοφστάλ.

«Είχαμε μια ήρεμη ζωή μέχρι που όλα ανατράπηκαν και η ζωή μας άλλαξε με τον πόλεμο» εξηγεί η γυναίκα.

Εάν κοιτάξει κανείς τον λογαριασμό της στο Instagram, διαπιστώνει πόσο διαφορετική ήταν η καθημερινότητά της πριν από τον πόλεμο…

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

«Είμαστε σε πλήρη απομόνωση» είπε αναλυτής στη ρωσική κρατική τηλεόραση – «Πάγωσε» η παρουσιάστρια

Το αντιγριπικό εμβόλιο φαίνεται να μειώνει και τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από κορωνοϊό

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό