33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η Άρσεναλ ολοκληρώνει τη συμφωνία για τον Χάβερτς

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχοντας ολοκληρώσει τη σεζόν 2022-23 με εννέα γκολ σε 47 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, φαινόταν πιθανό ότι ο Χάβερτς θα ξεκινούσε και για τέταρτη περίοδο στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Με δύο χρόνια να απομένουν στο συμβόλαιό του, μια αιφνιδιαστική έρευνα από τη Ρεάλ Μαδρίτης πυροδότησε σειρά γεγονότων, που φαίνεται πολύ πιθανό να τον οδηγήσουν σε αλλαγή ποδοσφαιρικής στέγης.

Οι γίγαντες της La Liga αποφάσισαν γρήγορα ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν πάνω από 50 εκατομμύρια λίρες, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους.

Οι μνηστήρες δεν έπαψαν ωστόσο, καθώς σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Sky Sport Deutschland, Φλόριαν Πλέτενμπεργκ, η Άρσεναλ πιέζει για να καταλήξει σε συμφωνία με τους «Μπλε».

Στο Twitter, ο Πλέτενμπουργκ ισχυρίστηκε ότι ο Μίκελ Αρτέτα θα «λάτρευε» να έχει τον Γερμανό διεθνή στην ομάδα του ως ανταγωνιστή του Γκάμπριελ Ζεσούς, στο κέντρο της επίθεσής του και γι΄ αυτό η Άρσεναλ φέρεται να είναι έτοιμη να συμφωνήσει σε ένα πακέτο αξίας 80 εκατομμυρίων ευρώ (68,42 εκατομμύρια λίρες).

Η Τσέλσι φαίνεται ότι δεν έχει ακόμη επισήμως συμφωνήσει με την πρόταση, ωστόσο εικάζεται ότι θα γίνει αποδεκτή σε εύθετο χρόνο. Η Μπάγερν Μονάχου φέρεται να επέλεξε να μην προσπαθήσει να πείσει τον Χάβερτς, με βάση ότι η μεταγραφή του στο «Εμιρέιτς» είναι «πολύ προχωρημένη».

Εάν ολοκληρωθεί μια συμφωνία, η Άρσεναλ θα κάνει μια σημαντική δήλωση προθέσεων πριν από την προσπάθεια ολοκλήρωσης μιας άλλης σημαντικής προσθήκης με τη μορφή του μέσου της Γουέστ Χαμ, Ντέκλαν Ράις.

Από τη σκοπιά της Τσέλσι, η λήψη ενός τέτοιου σεβαστού ποσού για τον 24χρονο θα μπορούσε να ενισχύσει τα ταμεία της, σε μια εποχή που θα πρέπει να πουλήσει παίκτες για να τηρήσει τους κανονισμούς του FFP.

Επιπλέον, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο φέρεται να θέλει να υπογράψει τον επιθετικό της Βιγιαρεάλ Νίκολας Τζάκσον για 35 εκατομμύρια ευρώ (29,94 εκατομμύρια λίρες).

Η Τσέλσι αναμένει κι άλλες αποχωρήσεις, με τους Καλίντου Κουλιμπαλί, Ενγκολό Καντέ και Χακίμ Ζιγέχ να μετακομίζουν σε συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας και τον Ματέο Κόβατσιτς να λέγεται ότι πλησιάζει πιο κοντά στην ένταξή του στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό