16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Άννα που σώθηκε από τη βρεφική λευχαιμία από έναν Έλληνα και έναν Ισραηλινό δότη- “Γίνε κι εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών”

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Δεκέμβριο του 2020 η τεσσαρων μόλις μηνών Άννα από την Πάτρα, διαγνώσκεται με μια σπάνια μορφή βρεφικής λευχαιμίας. Η στιγμή είναι πολύ δύσκολη για την οικογένειά της και γι αυτή μίλησε σήμερα η θεία της, η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλοπούλου, για να μεταδόσει τη σημαντικότητα του να γίνει κάποιος δότης Μυελού των Οστών. Γιατί η Άννα σήμερα είναι καλά χάρη σε δύο συμβατούς δότες. Ο ένας από την Ελλάδα και ο άλλος από το Ισραήλ.

Στο πλαίσιο αυτό στην Πάτρα το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου διοργανώνεται στην Πάτρα διήμερη εκδήλωση στην Πάτρα με θέμα: “Γίνε κι εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών”, την οποία  διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Οργανισμός Safety Project.

Η Περιφέρεια και ο Οργανισμός «Safety Project: Οργανισμός, Κατάρτισης – Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης – Πρόληψης, σε Θέματα Ασφάλειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διαπολιτιστικά και Υγείας», πραγματοποιούν και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη θεματική εκδήλωση, με σκοπό την ενημέρωση και την εγγραφή νέων μελών στους συλλόγους Όραμα Ελπίδας και Χάρισε Ζωή, προκειμένου να γίνουν Εθελοντές δότες μυελού των οστών!

Σήμερα παραχωρήθηκε Συνέντευξη Τύπου για τη δράση. Εκ μέρους της Περιφέρειας μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος. “Να μην αφήνουμε κανέναν πίσω. Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητη στα θέματα της υγείας και στην πράξη της ανθρώπινης αλληλεγγύης”, είπε μεταξύ άλλων. 

Υπεύθυνος  Επικοινωνίας – Υποστήριξη Διαδικτυακής Οργάνωσης: Juniorsclub.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό