15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Άιντραχτ σταμάτησε την Μπαρτσελόνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Απίθανη πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League πανηγύρισε στο «Καμπ Νου» απέναντι στην Μπαρτσελόνα η Άιντραχτ, καθώς παρά το 1-1 του αγώνα στη Φρανκφούρτη προηγήθηκε 3-0 στην έδρα των Καταλανών, που μείωσαν στο τέλος σε 2-3.

Το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου έμεινε άπραγη και στην Ευρώπη φέτος, καθώς η εξαιρετική γερμανική ομάδα, που κάνει μεγάλη πορεία στη διοργάνωση, πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις στη σύγχρονη Ιστορία της.

Η Άιντραχτ υποχρέωσε σε ήττα τους Καταλανούς μετά από 15 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και 23 παιχνίδια χωρίς ήττα σε κανονική διάρκεια αγώνα, καθώς τελευταία φορά ήταν το 0-3 από μια άλλη γερμανική ομάδα, την Μπάγερν στο Μόναχο (8/12.2021), για τους ομίλους του Champions League.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Κόστιτς με τα δύο γκολ που πέτυχε και μία ασίστ, στο 4΄ με πέναλτι και στο 67΄ με διαγώνιο σουτ. Ενδιάμεσα ο Μπόρε είχε κάνει το 0-2 στο 36΄ από ασίστ του Κόστιτς.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Τσάβι ήταν μειώσει την έκταση της ήττας με «κεραυνό» του Μπουσκέτς στο 90΄+1 και το πέναλτι του Ντεπάι στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Την πρώτη πρόκριση σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες κι ενώ δεν είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι (στην έδρα της) σημείωσε η Γουέστ Χαμ, με αντίπαλο τη Λιόν.

Μετά το 1-1 στο Λονδίνο τα «Σφυριά» νίκησαν με 3-0 στη Γαλλία και στα ημιτελικά της διοργάνωσης θα παίξουν με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σε ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι.

Οι Άγγλοι τελείωσαν το παιχνίδι σκοράροντας «μαζεμένα»  τα γκολ τους: στο 38΄ με τον Ντόουσον, στο 44΄ με τον Ράις και στο 48΄ με τον Μπόουεν.

Οι Ρέιντζερς χρειάστηκαν την παράταση για να προκριθούν απέναντι στην Μπράγκα με 3-1 στο «Άιμπροξ». Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια είχε βρει νικητές τους Σκωτσέζους με 2-1, ενώ πριν μία εβδομάδα οι Πορτογάλοι είχαν επιβληθεί 1-0.

Οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν 2-0 με ισάριθμα γκολ του Ταβερνιέρ, στο 2ο και 44ο λεπτό με πέναλτι, μείωσε ο Κάρμο στο 83΄ και στην παράταση σκόραρε ο Ρούφε στο 101΄.

Οι Ρέιντζερς θα παίξουν στον άλλο ημιτελικό με τη Λειψία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό