15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ηρθε το νέο Ford Focus σε 5θυρη και wagon έκδοση

Ειδήσεις Ελλάδα

Εφθασε στην ελληνική αγορά η ανανεωμένη έκδοση του Ford Focus, του μικρομεσαίου μοντέλου της «μπλε οβάλ» εταιρείας.

Είναι διαθέσιμο τόσο σε 5θυρες, όσο και station wagon εκδόσεις, με περισσότερο χώρο αποσκευών, αλλά και σε εκδόσεις ST-Line με στυλιστικά χαρακτηριστικά, αλλά και Active, πιο υπερ-υψωμένη. Παράλληλα, προσφέρεται και σε πολυτελείς εκδόσεις Vignale.

Ολες οι εκδόσεις φέρουν την επόμενη γενιά της τεχνολογίας SYNC 4, επιτρέποντας πλοήγηση συνδεδεμένη με cloud και έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών με κατανόηση φυσικής γλώσσας. Το SYNC 4 συνδυάζεται με τη μεγαλύτερη στην κατηγορία κεντρική οθόνη 13,2 ιντσών, με οριζόντιο προσανατολισμό.

Επίσης, μέσω της προηγμένης εφαρμογής FordPass app, οι οδηγοί του νέου Ford Focus μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση από μακριά, μέσω του smartphone τους, σε μία σειρά από συνδεδεμένες υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούν να παραμένει «σε επαφή» με το αυτοκίνητό τους από οπουδήποτε λαμβάνοντας πληροφορίες για χαρακτηριστικά του οχήματος, όπως το Vehicle Status – για τον έλεγχο της στάθμης καυσίμου, τη διάρκεια ζωής του λαδιού και άλλα – και το Remote Start.

Εξάλλου, πέραν των υπαρχόντων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, τώρα το σύστημα Blind Spot Assist, που παρακολουθεί το τυφλό σημείο του οδηγού για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω, μπορεί να εφαρμόσει ελαφρά δύναμη στο τιμόνι για να προειδοποιήσει τον οδηγό και να τον αποθαρρύνει να αλλάξει λωρίδα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση.

Η Ford εξοπλίζει το Focus με κινητήρες βενζίνης 1.0lt, ισχύος 125 και 155 ίππων, που συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48-volt και 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή 7άρι αυτόματο. Στη γκάμα διατηρούνται οι εκδόσεις πετρελαίου 1.5L EcoBlue με 120 ίππους, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή 8τάχυτο αυτόματο, ενώ η πανίσχυρη έκδοση ST εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 2.3lt EcoBoost, που αποδίδει ισχύ 280 ίππων και ροπή 420 Nm.

Οι τιμές του ανανεωμένου Ford Focus ξεκινούν από τις 24.279 ευρώ και η αγορά συνοδεύεται από χρηματοδοτικά προγράμματα της Ford Finance με επιτόκιο 1,99% και αποπληρωμή έως 60 μηνιαίες δόσεις, ενώ παρέχεται 8ετής εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect.

: Drive & Travel

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό