21.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ηράκλειο: Φυλάκιση 19 ετών σε 74χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά τα εγγόνια του

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 74χρονο άνδρα που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τα εγγόνια του.

Από τον περασμένο Απρίλιο ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, και σήμερα εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου. Αν και στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο ΜΟΔ Ηρακλείου εμφανίστηκε να ομολογεί τις αποδιδόμενες πράξεις, στην πορεία άλλαξε στάση και τακτική, όπως αναφέρει το cretalive.

Κατά τη διαδικασία της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες, στη συνέχεια τα έριξε στο αλκοόλ, ισχυριζόμενος ότι «δεν θυμάται», ακολούθως προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι ναι μεν άγγιξε τα παιδιά αλλά δεν υπήρχε πονηρή πρόθεση από μέρους του καθώς «όλα έγιναν κατά λάθος». Κατά την απολογία του πάντως στην ανακρίτρια Ηρακλείου ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να υποστήριζε με έμφαση ότι «αν έχει διαπράξει τα αποδιδόμενα εγκλήματα, θα ήταν προτιμότερο να αυτοκτονήσει».

Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αφορούσαν παρελθόντα έτη, όταν τα παιδιά ήταν ακόμα μικρά. Τα όσα ακούστηκαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό καθώς ο εν λόγω παππούς φέρεται να εκμεταλλεύτηκε με ανήθικο και αισχρό τρόπο την εμπιστοσύνη και την αγάπη των παιδιών του αλλά και των εγγονιών του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να άπλωνε το χέρι του σε απόκρυφα σημεία όταν κάποιο παιδί κοιμόταν στο σπίτι του ή όταν ήταν μαζί του για να τον βοηθήσει σε κάποια δουλειά, ή σε κάποια σε εξωσχολική δραστηριότητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό