13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Paxlo για τον κορωνοϊό λαμβάνει ο Τζο Μπάιντεν – Ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μπάιντεν ολοκλήρωσε την πρώτη του πλήρη ημέρα θεραπείας με το Paxlo χθες το βράδυ και θα συνεχίσει να παίρνει το φάρμακο, είπε ο Δρ Κέβιν Ο’ Κόνορ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανταποκρίνεται θετικά σε ένα φάρμακο που προορίζεται για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του COVID-19 σε άτομα που έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό, δήλωσε ο γιατρός του την Παρασκευή.

Ο Μπάιντεν ολοκλήρωσε την πρώτη του πλήρη ημέρα θεραπείας με το Paxlo χθες το βράδυ και θα συνεχίσει να παίρνει το φάρμακο, είπε ο Δρ Κέβιν Ο’ Κόνορ σε επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος έλαβε επίσης Tylenol για να θεραπεύσει έναν πυρετό που έφτασε τους 37,4 Κελσίου. Η θερμοκρασία του από τότε σταθεροποιήθηκε. 

«Ο πρόεδρος δέχεται καλά τη θεραπεία», είπε ο Ο’ Κόνορ, σημειώνοντας περαιτέρω ότι ο σφυγμός, η αρτηριακή πίεση, ο ρυθμός αναπνοής και ο κορεσμός του οξυγόνου του Μπάιντεν «παραμένουν απολύτως φυσιολογικά». 

«Όπως ανέφερα προηγουμένως, ο Πρόεδρος είναι πλήρως εμβολιασμένος, επομένως αναμένω ότι θα ανταποκριθεί θετικά, όπως κάνουν οι περισσότεροι ασθενείς με μέγιστη προστασία. Δεν έχει υπάρξει τίποτα στην πορεία της ασθένειάς του μέχρι στιγμής που να με κάνει αλλάξω αυτή την αρχική εισήγηση», πρόσθεσε. 

Ο Μπάιντεν θα συνεχίσει να λαμβάνει Paxlo, Tylenol και αλβουτερόλη μέσω συσκευής εισπνοής είπε ο γιατρός. Ο πρόεδρος δεν παίρνει αυτή τη στιγμή δύο φάρμακα που λαμβάνει συνήθως για την καρδιά του και την υψηλή χοληστερόλη, όσο του χορηγείται Paxlo και θα συνεχίσει να μην τα χρησιμοποιεί «για αρκετές ημέρες μετά την τελευταία του δόση». 

Στο ενδιάμεσο θα του χορηγηθεί ασπιρίνη σε χαμηλές δόσεις για να δράσει ως αραιωτικό αίματος. 

Ο Μπάιντεν βρίσκεται επί του παρόντος σε απομόνωση στον Λευκό Οίκο αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό την Πέμπτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό