23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Aνακαλύφθηκε ναυάγιο ιστορικού πλοίου που κυνηγούσε πράκτορες Ναζί

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ναυάγιο του πλοίου «U.S. Revenue Cutter Bear» το οποίο υπηρετούσε στη θάλασσα για τουλάχιστον 88 χρόνια και έπαιξε ρόλο στη διάσημη σύλληψη ενός κατασκοπευτικού πλοίου των Ναζί, εντόπισαν οι επιστήμονες

Το πλοίο είναι ιστορικής σημασίας: Το 1874 αρχικά αποτέλεσε κομμάτι του εμπορικού ναυτικού. Στη συνέχεια, επειδή το πλοίο μπορούσε να ταξιδέψει μέσα από νερά γεμάτα πάγους, η κυβέρνηση το αγόρασε τη δεκαετία του 1880 για να το χρησιμοποιήσει για εργασίες διάσωσης στην Αρκτική. Χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά την πανδημία της ισπανικής γρίπης του 1918-1919,   ως ένα πλωτό μουσείο, για μια ταινία του Χόλιγουντ αλλά και για μια αποστολή του εξερευνητή και Ναύαρχου Ρίτσαρντ Μπερντ στην Ανταρκτική.

Περιπολούσε επίσης στα ύδατα της Αρκτικής για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και στους δύο παγκόσμιους πολέμους και το 1941 βοήθησε στη σύλληψη της νορβηγικής τράτας Buskø, η οποία χρησιμοποιήθηκε από τη γερμανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών Abwehr για να αναφέρει τις καιρικές συνθήκες στον Βόρειο Ατλαντικό.

«Eίχε μια απίστευτη ιστορία και είναι τόσο σημαντική από πολλές απόψεις στην αμερικανική και παγκόσμια θαλάσσια κληρονομιά λόγω των ταξιδιών του», δήλωσε ο Μπραντ Μπαρ, συντονιστής αποστολής για το Πρόγραμμα Ναυτιλιακής Κληρονομιάς της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ  ο οποίος ηγείται των ερευνών για το ναυάγιο για αρκετά χρόνια.

: Livescience

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό