24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

ΗΠΑ: Χάος με πυροβολισμούς σε σχολείο – 4 νεκροί και 30 τραυματίες – Υπό κράτηση ένας 14χρονος

Ειδήσεις Ελλάδα

Πανικός επικράτησε σε σχολείο στην πόλη Ουίντερ της πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ όταν οι Αρχές ειδοποιήθηκαν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα στο κτίριο το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα).

Το περιστατικό σημειώθηκε στο σχολείο Apalachee στην κομητεία Barrow, 25 μίλια δυτικά της πρωτεύουσας Αθήνας και 40 από την Ατλάντα, όπου φοιτούν περίπου 1.900 μαθητές. Η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, γίνεται λόγος για 4 νεκρούς και 30 τραυματίες. Νωρίτερα είχε γίνει και μια αεροδιακομιδή προς το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται ένας ο ύποπτος που φαίνεται να είναι ένας 14χρονος μαθητής του σχολείου βρίσκεται υπό κράτηση μετά την επίθεση. Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε ότι «Οι αστυνομικοί που μπήκαν στο σχολείο συνέλαβαν έναν ύποπτο ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση ενώ παράλληλα έχουν αναφερθεί θύματα και τραυματίες, ωστόσο λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό ή την κατάστασή τους δεν είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή». Η σχολική περιφέρεια είπε στους γονείς ότι μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους.

Ένα τοπικό νοσοκομείο δέχεται ασθενείς με τραύματα από πυροβολισμούς, δήλωσε στο CNN πηγή από το νοσοκομείο. Η κρατική περίπολος της Τζόρτζια ανέφερε προηγουμένως ότι είχε ανταποκριθεί σε μια ενεργή σκηνή στο σχολείο.

Τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα και δεκάδες αστυνομικοί έχουν σπεύσει στο εκπαιδευτικό συγκρότημα όπως φαίνεται και στα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πλάνα στο σημείο έδειξαν επίσης ανθρώπους να συγκεντρώνονται σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κοντά στο σχολείο καθώς οι μαθητές εμφανίζονταν να προσεύχονται.

URGENT – Numerous reports of gunfire and severe injuries at Apalachee High School in Barrow County, Georgia.

It’s also being reported that at least one person has been life flighted from the scene.

This is a developing situation. pic.twitter.com/ksg6ZeaOTD

— Right Angle News Network (@Rightanglenews) September 4, 2024

Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί του FBI εθεάθησαν να μπαίνουν στο σχολείο καθώς οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μαθητών

Το ABC News μετέδωσε τη μαρτυρία ενός μαθητή, του Σέρτζιο Καλντέρα, ο οποίος βρισκόταν στο εργαστήριο της χημείας όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Ο 17χρονος είπε ότι η καθηγήτρια άνοιξε την πόρτα και ένας άλλος καθηγητής έτρεξε να της πει να την κλείσει επειδή «υπάρχει ένας ένοπλος».

Ενώ μαθητές και καθηγητές κρύβονταν στην αίθουσα, κάποιος χτύπησε δυνατά την πόρτα και φώναξε πολλές φορές να την ανοίξουν. Όταν σταμάτησαν τα χτυπήματα ο Καλντέρα άκουσε κι άλλους πυροβολισμούς και κραυγές. Αργότερα οι μαθητές εκκένωσαν την τάξη και κατέφυγαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου του σχολείου.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από ελικόπτερα τηλεοπτικών σταθμών δείχνουν πολλά ασθενοφόρα έξω από το σχολικό συγκρότημα.

Ενημερώθηκε ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το συμβάν και η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει να συντονίζει τις ενέργειές της με τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους».

Τα τελευταία 20 χρόνια στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί εκατοντάδες επιθέσεις με πυροβόλα όπλα μέσα σε σχολεία και πανεπιστήμια – η χειρότερη όλων ήταν στην Πολυτεχνική Σχολή της Βιρτζίνια το 2007, όπου σκοτώθηκαν 30 άνθρωποι.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της κομητείας, Μπράιαν Κεμπ ανάρτησε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το περιστατικό αναφέροντας χαρακτηριστικά «Προσευχόμαστε για την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου. Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές Αρχές προκειμένου να συλλέξουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε για το περιστατικό».

I have directed all available state resources to respond to the incident at Apalachee High School and urge all Georgians to join my family in praying for the safety of those in our classrooms, both in Barrow County and across the state. (1/2)

— Governor Brian P. Kemp (@GovKemp) September 4, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό