15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Τον Απρίλιο αγόρασαν περισσότερα pickups παρά επιβατικά αυτοκίνητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι μηνιαίες πωλήσεις των pickups μοντέλων ξεπέρασαν τις πωλήσεις ων επιβατικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Αιτία, η πανδημία του κορωνοϊού, με τους Αμερικάνους να αγοράζουν κάτι περισσότερα από 186.000 pickups τον Απρίλιο έναντι 169.000 επιβατικών.
Τον Απρίλιο οι συνολικές πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 53%, μιας και πουλήθηκαν 620.000 μονάδες, σημειώνοντας νέο ιστορικό χαμηλό της τελευταίας 20ετίας. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ πωλήσεων είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2009, όταν είχαν πουληθεί 655.000 αυτοκίνητα.

Αιτία της μη πτώσης των πωλήσεων των pickups μοντέλων είναι πως οι πολιτείες όπου πωλούνται δεν αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα ορισμένοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές στα χρηματοδοτικά πακέτα που προσέφεραν οι εταιρίες τον Απρίλιο.
Η μη πτώση των πωλήσεων των pickups μοντέλων, σε συνδυασμό με το κλείσιμο των εργοστασίων που τα κατασκευάζουν, έχει οδηγήσει σε ένα άλλο πρόβλημα. Να μην υπάρχει το απαιτούμενο στοκ προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση.

Η Ford, η GM και η FCA θέλουν να επανεκκινήσουν τα εργοστάσια τους στις ΗΠΑ από τις 18 του μηνός.
Στις σχετικές ειδήσεις η FCA έχει προχωρήσει στη κατοχύρωση του ονόματος Ram Dakota, με τις φήμες να θέλουν την εταιρία να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όνομα σε ένα νέο μεσαίου μεγέθους pickup που θα προσφέρει στην αγορά από το 2022. Η εταιρία έως το 2009 πωλούσε στην αγορά των ΗΠΑ το Dodge Dakota.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό