16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

ΗΠΑ: Τεράστια υδροθερμική έκρηξη στο Γελοουστόουν – Έτρεχαν να σωθούν οι επισκέπτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Πανικός επικράτησε στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστόουν στις ΗΠΑ όταν σημειώθηκε μια υπόγεια υδροθερμική έκρηξη με τους επισκέπτες να τρέχουν κατατρομαγμένοι προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να προφυλαχθούν.

Λίγα λεπτά μετά, ένα μαύρο σύννεφο καπνού υψώθηκε ενώ παράλληλα εκτοξεύονταν πέτρες στο σημείο όπου βρίσκονταν οι έντρομοι τουρίστες. Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Biscuit Basin του εθνικού πάρκου, κοντά στην πισίνα Black Diamond, που βρίσκεται περίπου 2,1 μίλια βορειοδυτικά του Old Faithful.

Βίντεο με τα τρομακτικά πλάνα έχουν ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου όπου φαίνονται οι δέκα περίπου τουρίστες να τρέχουν και να φωνάζουν. Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός επισκέπτη σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS).

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, παρόμοιες εκρήξεις συμβαίνουν σχετικά συχνά «όταν το νερό μετατρέπεται υπόγεια σε ατμό» και είναι «σχετικά κοινές στο Γελοουστόουν». Τονίζει ότι η έκρηξη δεν αποτελεί ένδειξη ηφαιστειακής δραστηριότητας και δεν προκλήθηκε από μάγμα που ανέβηκε προς την επιφάνεια.

Όπως αναφέρεται «Το Γέλοουστόουν φιλοξενεί μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη συλλογή φυσικών θερμικών χαρακτηριστικών στον κόσμο». Μετά την έκρηξη οι ειδικοί διεξάγουν έρευνες.

Η περιοχή με τα ιαματικά λουτρά αλλά το Biscuit Basin, καθώς και ο χώρος στάθμευσης και οι πεζόδρομοί του έχουν κλείσει προσωρινά για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό