16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Πρόστιμο 500.000 δολαρίων σε δύο αντιπροσωπείες της Nissan για ψευδή διαφήμιση χαμηλών τιμών

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο αντιπροσωπείες της Nissan στο Φοίνιξ της Αριζόνα των ΗΠΑ καλούνται να πληρώσουν 500.000 δολάρια σε ποινές και αποζημιώσεις, επειδή χρησιμοποιούσαν σκοπίμως διαφημίσεις με ψεύτικες χαμηλές τιμές για να προσελκύσουν πελάτες και στη συνέχεια τους ανάγκαζαν να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για να αγοράσουν πρόσθετο εξοπλισμό που δεν τον ήθελαν.
Πρόκειται για τις αντιπροσωπείες ABC Nissan και Pinnacle Nissan που ανήκουν στην Berkshire Hathaway Automotive, με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Αριζόνα να κατηγορεί τις αντιπροσωπείες πως αρνούνταν να πουλήσουν τα αυτοκίνητα στις τιμές που διαφήμιζαν, ενώ έλεγαν στους καταναλωτές πως έπρεπε να αγοράσουν ορισμένα πρόσθετα αξεσουάρ και εξοπλισμό, όπως άζωτο στα ελαστικά, προστατευτική επίστρωση χρώματος, προστατευτικά στις πόρτες, φιμέ ζελατίνες και άλλα, που αύξαναν την τιμή του αυτοκινήτου πάνω από την διαφημιζόμενη τιμή πώλησης.

Οι αντιπροσωπείες αρνούνται τους ισχυρισμούς, λέγοντας πως τα αξεσουάρ ήταν προαιρετικά. Ωστόσο οι πελάτες ισχυρίζονται το αντίθετο, υποστηρίζοντας μάλιστα πως οι πωλητές τους έλεγαν πως τα πρόσθετα έχουν ήδη εγκατασταθεί στα αυτοκίνητα και εάν οι πελάτες ζητούσαν να αφαιρεθούν αυτά από τα αυτοκίνητά, οι έμποροι έβρισκαν διάφορες δικαιολογίες για να μην το κάνουν.
Η ABC Nissan καλείται να πληρώσει αποζημιώσεις 100.000 δολαρίων στους καταναλωτές, 25.000 δολάρια σε αστικές ποινές και 20.000 δολάρια σε έξοδα και αμοιβές δικηγόρων. Από την άλλη, η Pinnacle Nissan καλείται να πληρώσει 305.000 δολάρια σε αποζημιώσεις στους καταναλωτές και 50.000 δολάρια σε αστικές ποινές.
Το εάν οι αντιπροσωπείες θα πληρώσουν τα χρήματα είναι κάτι που θα αποφασίσει το δικαστήριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό