31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΗΠΑ: Ο δικαστής θα επανεξετάσει την ποινή φυλάκισης 110 ετών στον φορτηγατζή

Ειδήσεις Ελλάδα

Δικαστήριο του Κολοράντο των ΗΠΑ καταδίκασε τον περασμένο Οκτώβριο, τον Rogel Aguilera-Mederos με ποινή κάθειρξης 110 ετών, εξαιτίας ενός δυστυχήματος που συνέβη τον Απρίλιο του 2019 σε αυτοκινητόδρομο του Κολοράντο, όταν στο φορτηγό που οδηγούσε και μετέφερε ξυλεία, “έσπασαν” τα φρένα του, με αποτέλεσμα να προκληθεί καραμπόλα 28 οχημάτων, με 4 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και 6 να τραυματίζονται.

Με περισσότερους από 5 εκατ. ανθρώπους να ζητούν από τις Αρχές του Κολοράντο να μειώσουν την ποινή του και την υπόθεση να τραβά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, το γραφείο του εισαγγελέα του Κολοράντο ζήτησε τη μείωση της ποινής, με τον δικαστή Bruce Jones να ανακοινώνει πως θα επανεξετάσει την ποινή.
Η απόφασή του θα ανακοινωθεί στις 13 Ιανουαρίου του 2022 και είναι αρκετά πιθανό η ποινή να μειωθεί στα 20 με 30 χρόνια, όσα είναι τα χρόνια που προτείνει ο εισαγγελέας Alexis King.
O 26χρονος Rogel Aguilera-Mederos είναι Κουβανός μετανάστης και πριν το δυστύχημα είχε καθαρό ποινικό μητρώο. Ο ίδιος ενώπιων δικαστή έκλαψε ζητώντας συγχώρεση και επιείκεια. Όπως είπε, ποτέ στη ζωή του δεν σκέφτηκε να πληγώσει κάποιον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό