19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ηνωμένο Βασίλειο: Έρευνα αγοράς για την κυριαρχία της Apple και της Google στα κινητά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η υπηρεσία εποπτείας ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε έρευνα για την κυριαρχία στην αγορά των προγραμμάτων περιήγησης για κινητά της Apple και της Google.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) ανακοίνωσε ότι οι απαντήσεις στη διαβούλευσή της τον Ιούνιο αποκάλυψαν «ουσιαστική υποστήριξη» για μια πλήρη έρευνα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Apple και η Google κυριαρχούν στην αγορά και πώς η Apple περιορίζει το cloud gaming μέσω του App Store της. Η διαβούλευση διαπίστωσε ότι το 86% των ερωτηθέντων υποστηρίζει μια πιο προσεκτική ματιά στην κυριαρχία της Apple και της Google στην αγορά. Οι προμηθευτές προγραμμάτων περιήγησης, οι προγραμματιστές ιστού και οι πάροχοι υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών cloud δήλωσαν ότι τα κινητά οικοσυστήματα των τεχνολογικών γίγαντων βλάπτουν τις επιχειρήσεις τους, εμποδίζουν την καινοτομία και προσθέτουν περιττό κόστος.

Ως μέρος της έρευνας αγοράς, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών, η CMA μπορεί να ζητήσει εκτενείς πληροφορίες από την Apple για να βγάλει συμπεράσματα και να εφαρμόσει νομικά δεσμευτικά διορθωτικά μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιλαμβάνουν εντολές που απαιτούν από την Apple να κάνει ουσιαστικές αλλαγές στις πρακτικές της.

Ένας εκπρόσωπος της Apple δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών για να εξηγήσουμε πώς η προσέγγισή μας προωθεί τον ανταγωνισμό και τις επιλογές, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το απόρρητο και η ασφάλεια των καταναλωτών προστατεύονται».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό