16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ημέρα χαράς και συγκίνησης – Η πρώτη αγκαλιά μετά το lockdown σε οίκο ευγηρίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα στα μέτρα που απελευθερώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ήταν και τα επισκεπτήρια στους οίκους ευγηρίας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που χρειάστηκε να περιμένουν σχεδόν 1 χρόνο για να αγκαλιάσουν και να δουν από κοντά τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Η Βούλα Κουτσούρη αγγίζει και αγκαλιάζει τη μητέρα της ύστερα από σχεδόν έναν χρόνο. Η γυναίκα εργάζεται ως λογίστρια στην ίδια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων όπου φιλοξενείται η μητέρα της που πάσχει από άνοια. Είχε το θλιβερό προνόμιο σε αντίθεση με άλλους συγγενείς ηλικιωμένων, να βλέπει τη μητέρα της από απόσταση αλλά να μην μπορεί ούτε καν να την αγγίξει λόγω των μέτρων προφύλαξης για τον κορονοϊό.

«Την έβλεπα από απόσταση, μου άπλωνε τα χέρια και εγώ δεν μπορούσα να ανταποκριθώ. Βίωσα και το θέμα των άλλων ενοίκων και επειδή εγώ δεν φόραγα άσπρη μπλούζα με βλέπανε όλοι σαν επισκέπτη».

Η πρώτη αγκαλιά

Η Βούλα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό της και είναι πλέον σε θέση ν’ αγκαλιάζει την 88χρονη μητέρα της. Είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας που αυτήν την στιγμή μπορεί να το κάνει. Σε λίγες ήμερες η ηλικιωμένη θα είναι σε θέση να δει από κοντά και τον γιο της, όταν ολοκληρώσει και εκείνος τον εμβολιασμό του.

«Το άγγιγμα είναι μεγάλη υπόθεση και αντικαθιστά χίλιες λέξεις. Ότι και να της έλεγα από απόσταση δεν καταλάβαινε. Τώρα πλέον με αγκαλιάζει και με σφίγγει και είναι τρομερό».

«Αρκεί που σε βλέπω ξανά»

Σήμερα ήταν ημέρα χαράς και για την Αριάδνη Αποστολίδου. Είδε τη 94χρονη μητέρα της μετά από έναν χρόνο, χωρίς όμως να μπορεί να την αγγίξει και να την αγκαλιάσει αφού δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τον εμβολιασμό της.

«Δεν πρέπει να την αγγίζω, είναι δύσκολο κομμάτι».

Όλο το διάστημα της αναγκαστικής απομόνωσης των ηλικιωμένων, η τεχνολογία έφερε κοντά τις γιαγιάδες με τα εγγόνια τους.

Όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Mega:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο .

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο 32χρονος σύζυγος είναι ο δολοφόνος της Καρολάιν

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό