29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ημέρα του Πατέρα: «Μπαμπά να προσέχεις» – Η συγκινητική ανάρτηση της Πυροσβεστικής

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μία φωτογραφία στην οποία ένας πυροσβέστης δίνει μάχη με τις φλόγες, την οποία συνοδεύει με τη λεζάντα «Μπαμπά, να προσέχεις» τιμά το Πυροσβεστικό Σώμα τη σημερινή Ημέρα του Πατέρα.

Η συγκινητική ανάρτηση έχει συγκεντρώσει χιλιάδες likes, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας και της αυτοθυσίας των πυροσβεστών, που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, εγκαταλείπουν για μέρες τις οικογένειές τους, ανταποκρινόμενοι στο καθήκον τους.

Η γιορτή του πατέρα

Ιστορικά, ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός έγινε στο Φέρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια, στις 5 Ιουλίου 1908. Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία της Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον, η οποία ήθελε να τιμήσει τη μνήμη των 210 πατέρων που είχαν χάσει τη ζωή τους σε ορυχείο, λίγους μήνες νωρίτερα.

Είναι πιθανό η Κλέιτον να επηρεάστηκε από την πρώτη γιορτή της μητέρας, που έγινε την ίδια χρονιά, σε αυτή την περιοχή. Για τον εορτασμό επέλεξε την Κυριακή που ήταν πιο κοντά στα γενέθλια του πατέρα της, που είχε «φύγει» πρόσφατα από τη ζωή. Όμως, η συγκεκριμένη ημέρα δεν έλαβε την απαραίτητη προσοχή και δεν καθιερώθηκε. Έτσι, η γιορτή του πατέρα δεν επαναλήφθηκε στη Δυτική Βιρτζίνια. Η αναγνώριση για τη γιορτή του πατέρα πήγε στη Σονόρα Ντοντ, από το Σποκέιν της Ουάσινγκτον. Χωρίς να γνωρίζει αυτό που συνέβη στη Δυτική Βιρτζίνια, δύο χρόνια αργότερα διοργάνωσε γιορτή του πατέρα. Ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της και όλους τους υπόλοιπους βετεράνους του αμερικανικού εμφυλίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό