21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση θα ρίξει ξανά τις ευθύνες αλλού

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η εικόνα των μαθητών και μαθητριών σχολείου της Νέας Φιλαδέλφειας που απομακρύνονται από την τάξη πάνω σε μία αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία προκαλεί θυμό» σχολιάζει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση «για άλλη μια φορά μονότονα θα προσπαθήσει να ρίξει τις ευθύνες κάπου αλλού. Περιμένουμε να δούμε εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα επικαλεστεί ξανά τον Θεό ή θα είναι πιο δημιουργικός αυτή τη φορά.

Όσο για την κα Κεραμέως, θα συνεχίσει να μιλάει για αξιολόγηση σχολικών μονάδων, αδυνατώντας να κατανοήσει ότι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν ήδη αξιολογήσει την ίδια ως τη χειρότερη και πιο αδιάφορη για τα πραγματικά προβλήματα υπουργό Παιδείας της Μεταπολίτευσης.

Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί, να εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινωνίας».

Απάντηση Οικονόμου

Σε απαντητική δήλωσή του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σε κάθε φυσικό φαινόμενο μια ευκαιρία αντιπολίτευσης. Με φρικτούς λαϊκισμούς και ευφυολογήματα, ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας λέει: “Πλημμύρισε ένα σχολείο; Φταίει η κυβέρνηση». Και με την ευκαιρία, “όχι στην αξιολόγηση” και πάλι “όχι στην ελληνογαλλική συμφωνία”. Αυτός ήταν πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν αλλάζει.

Στα σοβαρά τώρα. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και φυσικά την ταλαιπωρία των πολιτών από ένα φαινόμενο πολύ μεγάλης έντασης, όπως έχουν προειδοποιήσει οι επιστήμονες. Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία σπεύδουν να βοηθήσουν, το 112 έχει ενεργοποιηθεί και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συντονίζει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές, δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες».

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ και για Πατούλη

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει πως «για ακόμα μία φορά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται παράγοντας απόλυτου χάους. Με την αγαστή συνεργασία φυσικά του κατ’ευφημισμόν περιφερειάρχη, κ. Πατούλη.

Παιδιά και μαθητές εγκλωβισμένοι σε σχολεία, πλημμυρισμένα πανεπιστήμια, παράλυση στα Μέσα Μεταφοράς και δρόμοι που θυμίζουν Αμαζόνιο, μόλις τις πρώτες ώρες μιας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας. Πού να μην προειδοποιούσαν και οι ειδικοί εδώ και μέρες…».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό