23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ηλικιωμένος πήγε να πάρει δανεικά και του επιβλήθηκε 150 ευρώ πρόστιμο |

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 150 ευρώ επιβλήθηκε σε ηλικιωμένο που κατευθυνόταν με τον ανιψιό του από τον Βόλο στον Αλμυρό για να πάρει χρήματα από άλλο συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του.

Ο ανιψιός του που τον μετέφερε στον Αλμυρό δεν γνώριζε πως ήταν επιβεβλημένο να στείλει και ο ηλικιωμένος θείος του μήνυμα για έξοδο από το σπίτι και πίστευε πως αρκούσε η δική του άδεια μετακίνησης εφόσον στο αυτοκίνητο θα ήταν δύο άτομα, όπως ορίζει ο Νόμος.

Περιπολικό της αστυνομίας σταματά για έλεγχο το αυτοκίνητο και σύμφωνα με τον οδηγό-ανιψιό του ηλικιωμένου-οι αστυνομικοί  ζητούν εξοδόχαρτο ή την επιβεβαίωση του sms μετακίνησης και από τους δύο.

«Δεν γνώριζα πως έπρεπε να στείλουμε και οι δύο sms από την ώρα που τηρούσαμε το Νόμο για δύο άτομα μέσα στο αμάξι. Εξήγησα στους αστυνομικούς την οικονομική κατάσταση του θείου μου , τους είπα πως ο άνθρωπος κινδυνεύει με έξωση και δεν έχει ούτε τα απαραίτητα για να ζήσει και ζήτησα χίλια συγγνώμη για την άγνοιά μου να μην αποστείλουμε και οι δύο μήνυμα, αλλά μόνο εγώ. Να μην έχεις να ζήσεις και να πρέπει να πληρώσεις και 150 ευρώ πρόστιμο. Ένιωσα σαν να με σφάζανε και εμένα και τον θείο μου», σημείωσε ο πολίτης που κατέθεσε την εμπειρία του στo e-thessalia.

Σημειώνεται πως μηχανισμός κατάθεσης ενστάσεων για ειδικές περιπτώσεις εξόδου, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση του συστήματος, δεν υπάρχει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό