27.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ηλεκτρονικά συστήματα ελαστικών για άνετη και ασφαλή οδήγηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ασφάλεια και η άνεση στην οδήγηση εξαρτώνται άμεσα από την κατάσταση των ελαστικών. Έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 40% των ξαφνικών βλαβών ελαστικών οφείλεται σε ανεπαρκώς φουσκωμένα ελαστικά.

Η Continental Tires έχει εξελίξει προηγμένα συστήματα που παρακολουθούν συνεχώς την πίεση των ελαστικών, παρέχοντας έγκαιρη ενημέρωση στον οδηγό σε περίπτωση απώλειας πίεσης. Αυτό συμβάλλει στην πρόληψη ατυχημάτων και στη βελτίωση της ασφάλειας κατά την οδήγηση.

Παράλληλα, τα συστήματα της Continental βοηθούν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της κατανάλωσης καυσίμου. Ένα αυτοκίνητο με ελαστικά φουσκωμένα 0,3 bar κάτω από το προτεινόμενο επίπεδο θα καταναλώσει 1,5% περισσότερο καύσιμο, αυξάνοντας τις εκπομπές CO2. Σήμερα, πολλά οχήματα διαθέτουν ήδη Συστήματα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (TPMS) ως βασικό εξοπλισμό, που παρέχουν δεδομένα και σε άλλα συστήματα, όπως το σύστημα φρένων.

Με το πλήρες φάσμα των προϊόντων της, η Continental είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις, κάνοντας την οδήγηση πιο ασφαλή, οικολογική και άνετη, ενώ διευκολύνει τη διαχείριση των ελαστικών για τον οδηγό.

Κάνοντας την Οδήγηση του Αύριο Ακόμα Πιο Ασφαλή

Πέρα από τις βασικές λειτουργίες των συστημάτων TPMS, το ηλεκτρονικό Σύστημα Πληροφοριών Ελαστικών (eTIS) της Continental αποτελεί μια επαναστατική εξέλιξη. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, επιτρέποντας στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να επιλέξουν τη λειτουργική στρατηγική που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

Η ενσωμάτωση αισθητήρων απευθείας στην εσωτερική επένδυση του ελαστικού επιτρέπει μια τυποποιημένη διαδικασία εγκατάστασης, ανεξάρτητα από τον τύπο του ελαστικού ή το μέγεθος της ζάντας. Επιπλέον, η Continental είναι ο μόνος προμηθευτής που προσφέρει ενδοεταιρική τεχνογνωσία για το πλήρες περιβάλλον λειτουργίας του TIS – από το ίδιο το ελαστικό μέχρι την αρχιτεκτονική ελέγχου του πλαισίου του αυτοκινήτου.

Τα επόμενα βήματα για το eTIS περιλαμβάνουν την ενσωμάτωσή του σε έξυπνα συστήματα μεταφορών. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα θα μπορεί να συνδέεται ασύρματα με άλλα οχήματα και με τις υποδομές του οδικού δικτύου. Για παράδειγμα, το TIS θα μπορεί να μεταδίδει πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες του δρόμου σε άλλα οχήματα που πλησιάζουν το ίδιο σημείο, βοηθώντας τους οδηγούς να λάβουν διορθωτικά μέτρα και να αποφύγουν πιθανούς κινδύνους.

Έξυπνες και Προηγμένες Λειτουργίες του TIS

Διατήρηση της σωστής πίεσης στα ελαστικά για μέγιστη ασφάλεια.

Βελτίωση της απόδοσης με μειωμένο κόστος για να καλύπτει τις παγκόσμιες νομοθετικές απαιτήσεις.

Αξιοποίηση των ελαστικών υψηλής απόδοσης σε ηλεκτρικά οχήματα καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής τους.

Παρακολούθηση φορτίου, ειδοποίηση για αλλαγή ελαστικών χειμώνα/καλοκαίρι και παρακολούθηση βάθους πέλματος.

Βελτίωση της δυναμικής οδήγησης μέσω της παροχής πληροφοριών για τις συνθήκες του δρόμου.

Κύριες Τεχνολογίες

Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών  (TPMS)

Το TPMS (Tire Pressure Monitoring System) μετρά την πίεση του αέρα μέσα στο ελαστικό σε πραγματικό χρόνο και μεταδίδει την ένδειξη στον οδηγό. Οι αισθητήρες, τοποθετημένοι στη ζάντα και ενσωματωμένοι στη βαλβίδα, στέλνουν τα δεδομένα σε έναν δέκτη. Το λογισμικό επεξεργάζεται τα δεδομένα και τα εμφανίζει σε μια οθόνη στον πίνακα οργάνων.

Λειτουργικότητα του TPMS

Το λογισμικό του TPMS επεξεργάζεται τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες σε πραγματικό χρόνο και παρέχει πληθώρα πληροφοριών, όπως ο ρυθμός διαρροής αέρα και η πίεση φουσκώματος. Προσφέρει ειδοποιήσεις όταν οι τιμές πλησιάζουν τα όρια ασφαλείας, συγκρίνει τη θερμοκρασία των ελαστικών, ταυτοποιεί αυτόματα τα ελαστικά και ανιχνεύει τυχόν διακυμάνσεις στην πίεση.

Γιατί η Continental είναι η καλύτερη επιλογή για κάθε αυτοκίνητο

Βέλτιστη εκμετάλλευση των χαρακτηριστικών απόδοσης των ελαστικών, όπως η απόδοση φρένων.

Παρατεταμένη διάρκεια ζωής των ελαστικών.

Σήμα ειδοποίησης ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος.

Κλιμακούμενη λειτουργικότητα και ολοκληρωμένη ενσωμάτωση.

Επιτυχημένη ενσωμάτωση στη γύρω περιοχή του τροχού.

Παρακολούθηση Βάθους Πέλματος (TDM)

Η TDM αποτελεί μια προηγμένη τεχνολογία που βασίζεται σε μηχανική μάθηση και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για την παρακολούθηση του βάθους πέλματος. Οι αισθητήρες παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση του ελαστικού, προειδοποιώντας τον οδηγό όταν απαιτείται αλλαγή. Η TDM μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κατασκευαστές και αντιπροσώπους για την προώθηση προτροπή αλλαγής ελαστικών, αυξάνοντας τις πωλήσεις και βελτιώνοντας την ασφάλεια.

Τεχνολογία κορυφαίας κατηγορίας:

Ενσωματωμένο λογισμικό που εκτελεί προεπεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Μηχανική μάθηση που βασίζεται στο cloud.

Παρέχει πληροφορίες για τον έλεγχο προφίλ ελαστικού όταν το βάθος πέλματος είναι κάτω από το όριο.

Προληπτική συντήρηση για στόλους οχημάτων.

Βοηθός πλήρωσης αέρα ελαστικών

Ο Βοηθός Πλήρωσης Ελαστικών της Continental υποστηρίζει τον οδηγό στη διαδικασία πλήρωσης της πίεσης των ελαστικών. Χρησιμοποιώντας οπτικές και ηχητικές ειδοποιήσεις, όπως αναβοσβήσιμο φώτων ή χρήση smartphone, παρέχει υποστήριξη για την επίτευξη της σωστής πίεσης, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου βλάβης των ελαστικών.

Οφέλη και Χαρακτηριστικά:

Υψηλή ευκολία στη διαδικασία πλήρωσης.

Αυτόματη ανίχνευση της έναρξης του φουσκώματος.

Οπτική και ηχητική ανατροφοδότηση όταν επιτευχθεί η επιθυμητή πίεση.

Βελτίωση της ασφάλειας οδήγησης και μείωση εκπομπών ρύπων.

Έξυπνος αλγόριθμος υγείας μπαταρίας & σύστημα πληροφοριών ελαστικών

Η Continental αξιοποιεί τα δεδομένα του οχήματος με καινοτόμους τρόπους, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους που ερμηνεύουν τα δεδομένα για να δημιουργήσουν πρόσθετη αξία. Οι αισθητήρες παρακολουθούν στοιχεία ασφαλείας, όπως η φθορά των ελαστικών και η κατάσταση της μπαταρίας. Σύνδεση με το cloud επιτρέπει την πρόβλεψη πιθανών βλαβών και κινδύνων ασφάλειας.

Σύνδεση Δεδομένων με το Cloud

Τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες του οχήματος αποθηκεύονται στο cloud, επιτρέποντας μακροχρόνια παρακολούθηση και ανάλυση. Αλγόριθμοι που λειτουργούν στο cloud παρέχουν ακριβέστερες προβλέψεις για την κατάσταση των ελαστικών και της μπαταρίας, συμβάλλοντας στην προληπτική συντήρηση και την αποφυγή απροσδόκητων βλαβών.

Χαρακτηριστικά του Έξυπνου Αλγορίθμου Υγείας Μπαταρίας:

Ευέλικτο κανάλι επικοινωνίας για τη μετάδοση δεδομένων αισθητήρων.

Βελτιωμένη ανάλυση δεδομένων με χρήση των δυνατοτήτων του cloud.

Προληπτική συντήρηση και ειδοποιήσεις για τη διατήρηση της αξιοπιστίας της μπαταρίας.

Αυξημένη αξιοπιστία ενέργειας, σημαντική για τα Ηλεκτρικά Οχήματα (BEVs) και την Αυτόνομη Οδήγηση (AD).

Σύστημα Πληροφοριών Ελαστικών με Βάση τα Δεδομένα

Η Continental έχει ήδη μια μακρά ιστορία στην πρόληψη των συνεπειών της ανεπαίσθητης απώλειας πίεσης ελαστικών και στην παρακολούθηση της θερμοκρασίας των ελαστικών από το 2002. Η σύνδεση των πληροφοριών αισθητήρων με το cloud και η ενσωμάτωση ενός μοντέλου πρόβλεψης προσφέρουν ένα νέο επίπεδο ασφάλειας και διαθεσιμότητας του οχήματος.

Περισσότερα Χαρακτηριστικά του Συστήματος Πληροφοριών με Βάση τον Αλγόριθμο:

Ευέλικτη μετάδοση δεδομένων αισθητήρων στον αλγόριθμο.

Προσαρμογή της ανάλυσης ανάλογα με τις ανάγκες του οχήματος.

Ακριβής υπολογισμός του βάθους πέλματος των ελαστικών.

Ευελιξία στη χρήση ανοιχτών και κλειστών κύκλων νευρωνικών δικτύων.

Οι νέες έξυπνες ψηφιακές λύσεις της Continental, βασισμένες σε αλγόριθμους AI, αναμένεται να έχουν σημαντική εφαρμογή στο μέλλον, προσφέροντας πρόσθετα οφέλη για τους πελάτες και ενισχύοντας την αξιοπιστία και την ασφάλεια κατά την οδήγηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό