25.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Ηλεκτρικό supercar ετοιμάζει η Mercedes-AMG

Ειδήσεις Ελλάδα

Η  Mercedes-AMG  μπορεί να είναι ένας κατασκευαστής που απευθύνεται σε λίγους αλλά είναι τέτοια η τοποθέτηση της στην αγορά που οφείλει να είναι πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υβριδική AMG One που κάνει την γραμμή που χωρίζει ένα αγωνιστικό της Formula 1 με ένα supercar εξαιρετικά δυσδιάκριτη αλλά και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της όπως η EQE, η EQE SUV, η EQS και η EQS SUV με ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες που τις διαφοροποιούν από τις στάνταρ εκδόσεις. Καθαρόαιμο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο όμως δεν έχει αυτή τη στιγμή στην γκάμα της. Στο παρελθόν υπήρξε η SLS Electric Drive που κυκλοφόρησε το 2013, κόστιζε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και η παραγωγή της περιορίστηκε στα 9 αντίτυπα. Οι ιθύνοντες  της γερμανικής εταιρίας έκριναν ότι αξίζει να επισκεφθούν ξανά αυτή την περιοχή και εφόσον αληθεύουν οι πληροφορίες, ετοιμάζεται ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar που θα λειτουργήσει ως ναυαρχίδα μηδενικών εκπομπών ρύπων και όχημα επίδειξης ικανοτήτων, δυνατοτήτων και τεχνολογίας για την AMG.
Οι πληροφορίες λένε ότι η παραγωγή του θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη από αυτήν της SLS Electric Drive και ότι η απόδοση του θα είναι σαφώς ανώτερη από αυτήν της One που να θυμίσουμε ότι κινείται χάρη σε ένα υβριδικό σύνολο “ξηλωμένο” απευθείας από το μονοθέσιο F1 της Mercedes-AMG – έστω και με μερικές τροποποιήσεις για να γίνει λίγο πιο πολιτισμένος. Ακόμα κι έτσι λοιπόν, ο υβριδικός twin-turbo V6 με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες είναι ικανός για περισσότερους από 1.000 ίππους και επιταχύνει την One στα 100 km/h σε 2.9 δευτερόλεπτα και στα 300 km/h από στάση, σε 15.6 δευτερόλεπτα. Οι φήμες λοιπόν, λένε ότι το ηλεκτρικό supercar της AMG θα βλέπει την One στους καθρέφτες του και με περιορισμένη (αλλά όχι τόσο χαμηλή όσο της SLS Electric Drive) παραγωγή θα τεθεί αντιμέτωπο με πολύ exclusive προτάσεις όπως για παράδειγμα η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Alfa Romeo 33!

Όσον αφορά στον τομέα της αισθητικής, το επερχόμενο supercar θα είναι επί της ουσίας η έκδοση παραγωγής του Vision One-Eleven που με την σειρά του, αντλούσε έμπνευση από τα πειραματικά πρωτότυπα της εταιρίας από την δεκαετία του ’70. Στην ραχοκοκαλιά του μοντέλου θα βρίσκεται φυσικά η ολοκαίνουρια AMG.EA αρχιτεκτονική ενώ την ισχύ θα παρέχουν οι ηλεκτροκινητήρες προηγμένης τεχνολογίας της Yasa (μία εταιρία που εξαγοράστηκε από την Mercedes-Benz το 2021) που υπόσχονται κορυφαία απόδοση, compact διαστάσεις και εξαιρετικά χαμηλό βάρος! Τα συστατικά υπάρχουν λοιπόν και χαρίζουν στους μηχανικούς και τους σχεδιαστές σχεδόν ανεξάντλητες ελευθερίες. Το θέμα είναι πώς θα υλοποιηθεί το project, πότε θα κυκλοφορήσει και πόσο θα κοστίζει…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό