15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ηλεκτρικό… comeback ετοιμάζει η Jaguar

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον τελευταίο καιρό επικρατεί μία… στασιμότητα στο στρατόπεδο της Jaguar αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα καθώς η αγγλική εταιρία ετοιμάζεται να μπει στην επόμενη φάση της ανανέωσης και του εξηλεκτρισμού της γκάμας της και το πρώτο δείγμα της κατεύθυνσης προς την οποία θα κινηθεί, θα αποκαλυφθεί αργότερα εντός του 2023. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Jaguar, Adrian Mardell αποκάλυψε ότι το “Project Panthera” ή αν προτιμάς, το πλάνο επανεφεύρεσης της εταιρίας, προχωράει σύμφωνα με το πρόγραμμα και πως η επένδυση που απαιτείται ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πρόοδος είναι απολύτως βιώσιμη.

“Η πρόθεση μας να κάνουμε την Jaguar μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα παραμένει. Έχουμε ήδη μοντέλα σε προχωρημένο στάδιο που δοκιμάζονται σε αρκετές αγορές και θα οριστικοποιήσουμε την γκάμα μας μέσα στους επόμενους τρεις με έξι μήνες. Αργότερα μέσα στη χρονιά θα ξεκινήσουμε να μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες, ίσως με ένα preview. Το πρώτο νέο προϊόν της Jaguar θα έρθει το 2025 και θα ακολουθήσουν κι άλλα στη συνέχεια.“

Δήλωσε σε αγγλικό μέσο ο Mardell. Το μεγάλο αφεντικό της Jaguar συμπλήρωσε πως ένα μεγάλο στοίχημα που φαίνεται πως κερδίζει η εταιρία αφορά τις συνεργασίες. “Δεν θέλουμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας” ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει λέγοντας ότι οι συνεργασίες (αυτές που έχουν ανακοινωθεί και άλλες που θα ανακοινωθούν στο μέλλον) συμφωνούνται τόσο εντός του ομίλου της Tata, στον οποίο εντάσσεται βεβαίως και η Jaguar-Land Rover όσο και εκτός αυτού. Προς το παρόν, η αγγλική μάρκα θέλει να σταθεροποιηθεί οικονομικά αφού μόλις τώρα ανακοίνωσε το πρώτο τρίμηνο με θετικό πρόσημο μετά το 2020 ενώ προσπαθεί να καλύψει και το χαμένο έδαφος όσον αφορά στην παραγωγή αφού έχει ήδη 210.000 παραγγελίες τις οποίες δεν έχει εξυπηρετήσει, συμπεριλαμβανομένου περίπου ενός ολόκληρου χρόνου παραγωγής του Range Rover.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό