18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ηλεκτρικό πατίνι κινείται με 100 χλμ/ώρα! (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κατάσταση με τα ηλεκτρικά πατίνια έχει πάρει διαστάσεις στην χώρα μας, με τον αριθμό τους να έχει μεγαλώσει σημαντικά και τους αναβάτες τους να γράφουν τον ΚΟΚ στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Το περιστατικό που κατέγραψε οδηγός αυτοκινήτου έχει γίνει στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης.
Εκεί βλέπουμε έναν αναβάτη ηλεκτρικού πατινιού να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στην δεξιά λωρίδα. Με βάση το ταχύμετρο του αυτοκινήτου βλέπουμε ότι η ταχύτητά του αγγίζει τα 100 χλμ/ώρα.
Πρόκειται προφανώς για ένα “πειραγμένο” και -πάντως- παράνομο πατίνι καθώς η νομοθεσία έχει ξεκάθαρες προδιαγραφές ως προς αυτό το σημείο.
Παρά το γεγονός ότι ο χρήστης του φοράει κράνος, είναι προφανές ότι με αυτές τις ταχύτητες και με δεδομένη τα ελάχιστα περιθώρια ενεργητικής ασφάλειας που προσφέρει ένα πατίνι, ένα ατύχημα μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Και με εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες.
Το έχει γίνει viral στο TikTok και δείχνει την κατάσταση ζούγκλας που επικρατεί στην χώρα μας σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά πατίνια.
Απαιτείται άμεσα αντίδραση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να υπάρχει εξαντλητικός έλεγχος σε αυτά τα νέα μέσα μεταφοράς, καθώς ο αριθμός τους έχει μεγαλώσει σημαντικά και ο καθένας κάνει ότι θέλει.
Αν περιμένουμε πάντως την προσωπική ευθύνη, για άλλη μια φορά έχουμε στοχεύσει σε λάθος… χώρα.

@vatzoland♬ πρωτότυπος ήχος – VATZOLAND

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό