22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ηλεκτρικό αγωνιστικό και η νέα Boxster-Cayman;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση για την Porsche περνάει και μέσα από την αγωνιστική της παρουσία. Και στην έκθεση του Μονάχου παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό της μοντέλο, με την μορφή πρωτότυπου, το Mission R Concept.

Πρόκειται για μία έκφραση του οράματος της γερμανικής εταιρίας για ένα αγωνιστικό μηδενικών ρύπων το οποίο θα κατασκευάζεται από ανανεώσιμα υλικά και θα προσφέρει αντίστοιχες επιδόσεις με τα σημερινά μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι θα μπορούσε στο μέλλον να υπάρχει ένα ενιαίο πρωτάθλημα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αν και δεν υπάρχουν ξεκάθαρα σχέδια προς το παρόν.
Το Μission R κινείται από ένα νέας γενιάς ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο βγάζει 1.008 στην ακραία αγωνιστική του εκδοχή. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους τέσσερις τροχούς και μπορεί να φθάσει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με την Porsche οι επιδόσεις αυτού του αυτοκινήτου στην πίστα είναι αντίστοιχες με εκείνες της 911 GT3 Cup.

Xρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα των 900V το οποίο εξασφαλίζει ότι η εξελιγμένη και με ψύξη λαδιού μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 75% της χωρητικότητάς της μέσα σε μόλις 15 λεπτά.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά και πλαστικά (NFRP), υλικό που χρησιμοποιείται και στο εσωτερικό. Ο κλωβός ασφαλείας είναι φτιαγμένος από carbon fiber εξασφαλίζοντας την μέγιστη δυνατή ακαμψία και ασφάλεια για τον οδηγό. Το μέγεθός της είναι λιγότερο από την 718 Cayman, με μήκος στα 4,326 μέτρα και πλάτος στα 1,990 μέτρα.

Προς το παρόν η εταιρία δεν έχει σκοπό να βγάλει κάποιο τέτοιο αυτοκίνητο στην παραγωγή. Πάντως αρκετή από την τεχνολογία αυτής της έκδοσης θα μπορούσα να περάσουν σχετικά σύντομα σε ένα αγωνιστικό μοντέλο για χρήση από τους πελάτες της εταιρίας. Να μην ξεχνάμε ότι η Porsche χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε ιδιώτες αγωνιζόμενους και ομάδες, έχοντας πουλήσει πάνω από 4.400 μοντέλα σειράς Cup τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό