19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ηλεκτρικές οι νέες Porsche 718 Boxster και Cayman

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Porsche στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση, όχι μόνο για τα μεγάλα sedan της τύπου Taycan αλλά και για τα σπορ μοντέλα της. 
Η είδηση βγήκε από συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της μάρκας Olivier Blume ο οποίος επιβεβαίωσε ότι μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη Taycan σειρά έχει η ηλεκτρική Μacna και μετά θα ακολουθήσει η νέα 718.

Όπως είπε ο CEO της Porsche στο βρετανικό Top Gear, τα δύο μοντέλα που θα αντικαταστήσουν την Boxster και την Cayman θα παρουσιαστούν στα μέσα της δεκαετίας, και θα έχουν είτε ένα μοτέρ (για την πισωκίνητη έκδοση) είτε δύο μοτέρ (για την τετρακίνητη).
Όπως είπε ο κ. Βlume θα ακολουθούν την κλασική συνταγή των roadster, και θα είναι 100% Porsche παρά την ηλεκτρική τους βάση. Η νέα ηλεκτρική 718 θα κατασκευάζεται και αυτή στην Στουτγάρδη, δίπλα στην 911.

Πάντως η εταιρία έχει δώσει ήδη δείγματα της απόφασής της να πάει full ηλεκτρικά, με το πρωτότυπο Mission R να δείχνει την επόμενη ημέρα της.
Το συγκεκριμένο πρωτότυπο χρησιμεύει ως όχημα δοκιμών και βασίζεται πάνω στην Cayman με μπαταρία 900V και κίνηση μέσω δύο ηλεκτρικών μοτέρ τα οποία έχουν υψηλή ανάκτηση ενέργειας ώστε να είναι αποτελεσματικά για χρήση σε πίστα.
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό