35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ηλεία: Ξεσπούν οι γονείς της 11χρονης – «Άμα ήταν μέσα τώρα θα ζούσε το παιδί μου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεσπούν οι γονείς της 11χρονης που δολοφονήθηκε στην Ηλεία, «Άμα ήταν μέσα στη φυλακή, τώρα θα ζούσε το παιδί μας», λένε με πόνο ψυχής οι γονείς του κοριτσιού, ξεσπώντας για τον άδικο και φρικτό χαμό του παιδιού τους.

«Αυτή η Έδρα που ανέλαβε για βιασμό αυτόν που σκότωσε το κορίτσι μου, τον έβαλε φυλακή κι από 18 χρόνια τον ”κατέβασε” στα εννιά», και αναρωτήθηκε «γιατί δεν έβαλε στη φυλακή αφού ήταν υπόθεση για βιασμό; Άμα ήταν, τώρα το παιδί μου θα ζούσε,» είπε η μητέρα της 11χρονης για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο.

«Δεν το πήρα χαμπάρι ότι μου πήρε το παιδί μου ύπουλα», προσθέτει με λυγμούς μιλώντας μπροστά στις κάμερες. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η μητέρα ήταν παιδικές φίλες με την σύζυγο του 37χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία. «Θα το κοίταζα στα μάτια και θα τον ρώταγα για ποιο λόγο το έκανε αυτό στο κορίτσι μου… να μου έδινε μια απάντηση», είπε η μητέρα ξεσπώντας σε κλάματα στην κάμερα του Mega.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού δήλωσε συντριμμένος ότι, «δεν ερχόταν αυτός συχνά. Η κόρη μου του έπλυνε και το αμάξι».

Απολογείται την Παρασκευή – Βαρύ το κατηγορητήριο

Την προσεχή Παρασκευή (14/6) αναμένεται να απολογηθεί ο 37χρονος που κατηγορείται για τον φόνο της 11χρονης σε ερημική αγροτική τοποθεσία, στην περιοχή Καταρράχι της Ηλείας.

Ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια μετέβησαν τις μεσημβρινές ώρες στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης, στον Πύργο, ώστε να ασκηθεί η ποινική δίωξη εναντίον του 37χρονου, αλλά και να προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία που προβλέπεται.

Εξαγριωμένοι συγγενείς και πολίτες επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση για μετάβαση του εισαγγελέα και της ανακρίτριας στο κτίριο της Αστυνομίας ελήφθη για λόγους ασφαλείας, καθώς κατά την διάρκεια προσαγωγής του δράστη νωρίτερα στο δικαστικό μέγαρο, προκλήθηκε μεγάλη ένταση από συγκεντρωμένους που επιχείρησαν να του επιτεθούν. Έτσι, αποφασίσθηκε να επιστρέψει εκ νέου ο 37χρονος στο κτίριο της Αστυνομίας, όπου κρατείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον του δράστη ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία. Ας σημειωθεί ότι ο 37χρονος δεν είχε δικηγόρο κατά την διάρκεια της διαδικασίας στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας και αναμένεται να του οριστεί αυτεπαγγέλτως.

Καρέ καρέ οι κινήσεις του 37χρονου πριν από το έγκλημα

Οι κάμερες ασφαλείας από οικίες της περιοχής δείχνουν κινήσεις που έκανε ο 37χρονος πριν συμβεί το φριχτό έγκλημα. Όπως φαίνεται στο βίντεο του Alpha, το μικρό κορίτσι έχει βγει στο δρόμο και κινούνταν στον οικισμό. Στα ίδια πλάνα εμφανίζεται και το αυτοκίνητο του 37χρονου με το 11χρονο κορίτσι να ακολουθεί το όχημα και σε κάποια στιγμή να περνά το δρόμο και να επιβιβάζεται σε αυτό.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού.

Ειδικότερα, χθες 10-6-2024 τα ξημερώματα, δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από την περιοχή της Μυρτιάς Ηλείας, όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά στις 09-06-2024 το βράδυ.

Άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Πύργου, ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση της ανήλικης, με αποτέλεσμα τη συλλογή υλικού από το οποίο διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προχθές 09-06-2024, το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, για να συνευρεθεί μαζί της.

Όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σορό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης παιδιού στην ίδια περιοχή (Μυρτιά Ηλείας).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της ανθρωποκτονίας.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αναστολή στον 37χρονο

Διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου αρχίζει με εντολή του Αρείου Πάγου για τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο καθ΄ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 11χρονης, Βασιλικής στην Ηλεία.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον 37χρονο, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία. 

Υπενθυμίζεται ότι ο καθ΄ ομολογίαν δράστης το 2020 είχε καταδικαστεί για βιασμό κοριτσιού σε 9 έτη κάθειρξης, ωστόσο έλαβε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο, με τη δίκη έπειτα από αναβολές να έχει προγραμματιστεί για το 2025.  

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε γιατί συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης με την οποία είχε συγγενική σχέση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό