33.4 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Ζωντανός εφιάλτης για 5 ανήλικα αδερφάκια στη Λάρισα – Κακοποιούνταν από τη θεία τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ζωντανό εφιάλτη στα «χέρια» της θείας τους και μίας φίλης της ζούσαν πέντε ανήλικα αδέλφια, τα οποία φιλοξενούνται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τελευταίο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο στη Λάρισα, την ώρα που οι γονείς τους βρίσκονται στη φυλακή.

Τα παιδιά, ηλικίας 9 έως 16 ετών, φιλοξενούνται συγκεκριμένα στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού  Νοσοκομείου Λάρισας, γεγονός που έχει προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελίας ανηλίκων η οποία με τις αρμόδιες υπηρεσίας της πρόνοιας, ζήτησε τον εντοπισμό Δομής για να μείνουν.

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία στην ΕΛΑΣ, ότι τα πέντε αδέλφια που ζουν σε χωριό στη Λάρισα, εξαναγκάστηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης (25/6) να «διανυκτερεύσουν» στο αυτοκίνητο στην αυλή και όχι στο σπίτι τους.

Όπως έγινε γνωστό, τα παιδιά φέρεται να κοιμόντουσαν στο όχημα μετά από απόφαση της φίλης της θείας τους, η οποία έχει την επιμέλειά τους, καθώς οι γονείς των 5 ανήλικων παιδιών είναι κρατούμενοι φυλακών.

Μετά την καταγγελία αστυνομικού του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, συνέλαβαν τη θεία των παιδιών και τη φίλη της, ενώ η Εισαγγελέας Ανηλίκων με βάση και τα καταγγελλόμενα άσκησε δίωξη κατά των γυναικών για παράνομη βία κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή παράνομη βία κατά συρροή και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων.

Τόσο η θεία των παιδιών όσο και η φίλη της καταδικάστηκαν στο αυτόφωρο με ποινή φυλάκισης 16 μηνών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό